Scandal la CNA dupa ce sefa de sedinta a interzis transmiterea online

Joi, 04 August 2016, ora 12:085257 citiri
Scandal la CNA dupa ce sefa de sedinta a interzis transmiterea online
Foto: Facebook/Valentin Jucan

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a parasit sala, joi dimineata, dupa ce presedintele sedintei, Monica Gubernat, a refuzat transmisiunea online in direct a evenimentului.

Jucan anuntase, in cursul diminetii, printr-un comunicat, ca incepand de joi sedintele vor fi transmise in direct pe pagina oficiala a CNA.

"Incepand de astazi, 4 august 2016, sedintele Consiliului National al Audiovizualului sunt transmise in regim 'direct', pe pagina oficiala a CNA. Promisiunea pe care am facut-o publicului si radiodifuzorilor in ceea ce priveste transparentizarea activitatii Consiliului s-a concretizat prin implementarea unui sistem de transmisiune online a sedintelor publice ale Consiliului", a aratat el.

Insa Monica Gubernat nu a fost de acord ca sedinta sa fie transmisa online, iar Valentin Jucan s-a retras.

"Daca aceasta este modalitatea in care intelegeti sa va publicati votul, va rog sa imi permiteti sa ma retrag din sedinta daca in acest mod abuziv intelegeti sa respectati votul pe care l-ati dat anul trecut in ceea ce priveste transmisiuni online ale sedintelor. Este penibil si ridicol ca va folositi de tertipuri gen informari tehnice, cu toti oamenii de fata, si sa nu credeti ca am cea mai mica retinere sa ma retrag din sedinta daca procedati in acest mod.

Ati votat, ati fost de acord. In regulamentul de organizare si functinoare este prevazut faptul ca sedintele se transmit online. Va rog frumos sa respectati, daca nu, va reclam si bazati-va pe cvorum pe altcineva", a spus la inceputul sedintei Valentin Jucan.

Sedinta a continuat in prezenta membrilor CNA Radu Calin Cristea, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Lorand Turos si Florin Gabrea.

Dupa retragerea din sedinta, Valentin Jucan a spus ca regulamentul care prevede ca sedintele CNA sa fie transmise in direct a intrat in vigoare la 1 aprilie 2015, in contextul problemelor penale ale presedintelui Consiliului, Laura Georgescu.

"In acel context am reusit sa cadem cu totii de acord sa fie transmis pe pagina de internet a Consiliului tot ceea ce tine de sedinte. In aprilie anul trecut s-a votat. Este de anul trecut in vigoare, numai ca a durat foarte mult, au fost multe piedici, nu s-au facut licitatii, deci s-a facut tot posibilul sa nu se achizitioneze acest sistem. Stiau despre el, chiar saptamana trecuta am avut multe discutii, de ore, cu Monica Gubernat, si stia foarte bine ce urmeaza sa se intample, ca se vor transmite online", a precizat Jucan.

Membrul CNA considera ca a fost impiedicata transmisia online a sedintelor pentru ca nu se doreste transparentizarea institutiei si se astepta sa se intample acest lucru.

Jucan a mai explicat ca achizitia sistemului care permite transmiterea online a sedintelor CNA a fost publica, in valoare de aproximativ 3.500 - 4.000 de euro.

"In baza acestui regulament si in baza deciziei Consiliului s-a facut o achizitie publica, a acestui sistem, in valoare de aproximativ 3.500 de euro - 4.000 de euro, cu tot, camera, televizoare. Nu se poate sa iti bati joc de bani publici nefolosind aparatura pe care ai achizitionat-o in baza deciziei Consiliului", a precizat Jucan.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News