Scandal la Adevarul: 16 sefi au demisionat

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 10:38
10227 citiri
Scandal la Adevarul: 16 sefi au demisionat

Razvan Corneteanu impreuna cu 15 sefi din Adevarul Holding si-au prezentat demisiile, miercuri seara, dupa o sedinta care s-a transformat intr-un scandal.

Printre demisionari se numara Grigore Cartianu, redactorul sef al ziarului, Laurentiu Ciocazanu, directorul editorial, si Hadrian Mateescu, directorul executiv al trustului, si Ovidiu Nahoi.

Dinu Patriciu a venit la sedinta de miercuri impreuna cu trei avocati, Peter Imre si fiul sau vitreg, Andrei Stefan, ultimii facand parte din noua structura de conducere.

Dupa discutii aprinse care au durat cateva ore, in care Corneteanu si Patriciu s-au certat violent, omul de afaceri i-a interzis celui care i-a ridicat trustul de presa sa mai intre in firma incepand de joi dimineata, scrie Reporter Virtual.

Potrivit aceleiasi surse, Andrei Stefan l-a provoacat pe Razvan Corneteanu la bataie si l-a chemat afara: "Hai sa o rupem in doua". La scurt timp, si Peter Imre ar fi sarit la bataie la managerul general.

Potrivit altor surse citate de Mediafax, Dinu Patriciu i-ar fi reprosat lui Razvan Corneteanu ca in comunicatul de presa remis marti de Adevarul Holding, privind decizia Acces Press de a scoate revista Kamikaze de la comercializare, a aparut numele lui Sorin Rosca Stanescu, "prietenul sau" (al lui Patriciu, n.r.), "desi nu e nici primul, nici ultimul comunicat dat de Adevarul Holding la care sa aiba ceva de comentat Dinu Patriciu".

"S-a produs totul pe un fond neasteptat, tensionat, urat. Dinu Patriciu a venit hotarat sa il suspende pe Corneteanu. A spus ca e multumit de rezultatele companiei, ca aceasta se dezvolta si are nevoie de o noua conducere. Decizia a fost socanta si pentru ca nu a fost discutata, ci a aparut pe bloguri si prin presa", au mai precizat sursele.

Joi, la ora 11, Dinu Patriciu va conduce o noua sedinta in redactia Adevarul, in care va anunta ca el este presedintele holdingului, iar Peter Imre este director general interimar.

Cele 16 demisii fac parte din primul val de plecari, potrivit surselor citate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#scandal Adevarul demisii, #Cartianu Ciocazanu Corneteanu demisii , #mass media