Sassu: Salariile din TVR se incadreaza intre 2.000 si 4.000 de lei

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 20:57
2945 citiri
Sassu: Salariile din TVR se incadreaza intre 2.000 si 4.000 de lei
Foto: Realitatea TV

Directorul general demis al TVR, Alexandru Sassu, motiveaza pierderile de la televiziunea publica prin subfinantarea de care a suferit in ultimul an si sustine ca postul are nevoie de o conducere depolitizata in mod real si care sa nu poata fi schimbata prea usor.

Invitat la Realitatea TV, Sassu a prezentat cateva din datele financiare aflate si in raportul pe care l-a prezentat recent in fata Parlamentului si care a condus la demiterea lui, si a explicat ca, printre altele, TVR are putini contributori, in conditiile in care "in conformitate cu legea, simpla declarare ca nu detii televizor te scuteste de plata", iar "taxa e cea mai mica din Europa, chiar dupa cea din Albania".

Sassu a respins acuzatiile aparute in presa, conform carora la TVR salariile ar fi impresionante, precizand ca ele se incadreaza intre 2.000 si 4.000 de lei.

Basescu: Sassu, noul mogul media, subordonat d-lor Vintu si Voiculescu

Pe de alta parte, directorul-general al TVR ramas interimar la conducere pana la numirea unui nou director, considera ca se vorbeste foarte mult despre depolitizarea televiziunii publice dar, "la fel ca si in administratie, se vorbeste despre asta numai dupa ce altii preiau puterea".

Sassu a mai sustinut ca "TVR trebuie sa fie independenta de politic", dar a recunoscut ca el nu a fost supus la presiuni politice, adaugand: "din fericire pentru mine".

"Cea mai importanta chestiune este ca un Consiliu de Administratie odata numit sa nu mai poata fi schimbat decat daca sunt greseli sau incalcari de lege(...)Nu conteaza cine il numeste, votul este in Parlament, deci oricum politic", a completat el.

Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR

Revenind la pierderile financiare inregistrate in timpul mandatului sau, Alexandru Sassu a precizat ca TVR are 3 surse de venit, bugetul de stat, taxa si veniturile proprii, si a tinut sa remarce faptul ca toata presa sufera pierderi mari din cauza crizei economice, nu doar TVR.

"In acest moment este o presiune economica pe toata presa, este o pierdere a publicitatii de 45%. Toate televiziunile private traiesc doar din publicitate, se straduiesc sa isi faca ratingul si sa aduca bani. M-am uitat si am vazut cate compromisuri fac, chiar si la nivel de limbaj", a remarcat Sassu, precizand ca la televiziunea publica standardele de calitate au fost totusi mentinute.

Directorul SRTv, Alexandru Sassu, dar si intreg Consiliul de Administratie al SRTv, au fost demisi, pe 30 martie, 195 de parlamentari votand pentru respingerea raportului de activitate al institutiei, in Plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Alexandru Sassu TVR, #televiziunea publica, #depolitizare TVR , #TVR