Sa prostim poporul cu televizorul, sub ochii unui CNA indolent: O clarvazatoare flutura scenarii cu teroristi, Putin si Soros

Marti, 27 Februarie 2018, ora 07:56
21044 citiri
Sa prostim poporul cu televizorul, sub ochii unui CNA indolent: O clarvazatoare flutura scenarii cu teroristi, Putin si Soros
Foto: captura video Antena3

O clarvazatoare lanseaza ipoteze care mai de care mai trasnite intr-o emisiune de televiziune (care nu este de divertisment!) si totusi Consiliul National al Audiovizualului (CNA) nu se autosesizeaza, asteptand mai intai reactii din partea altora.

Sambata seara, telespectatorii Antena 3 au aflat de la clarvazatoarea Maria Ghiorghiu ca a avut viziuni dezastruoase despre Deveselu, ca Romania va trece printr-o revolutie foarte grea, care se va lasa cu varsare de sange, dar si ca un copilas de doi ani implora sa nu vindem tara lui Soros.

Toate ar fi fost viziuni si premonitii, Maria Ghiorghiu sustinand ca primeste asemenea mesaje de la Dumnezeu "tot timpul", fie ca e "la bucatarie, pe strada, la calculator".

Redam un fragment din dialogul difuzat sambata seara la postul de televiziune citat, dialog postat ulterior impreuna cu imaginile video (foto) si pe site:

"Clarvazatoare: Nu mai era sat, nu mai erau case, nu mai era pamant, exact cum curge lava unui vulcan, cum curge la vale. Asta era Deveselu: foc, jar aprins si funingine. Deveselu nu mai exista!

Jurnalist: Fereasca Dumnezeu!

Clarvazatoare: Deveselu este un pericol, un pericol, asa considera pentru ei rusii, si pentru noi, pentru viata care este la Deveselu, pentru oamenii de acolo.

Jurnalist: Mesajul asta cand l-ai primit, Mariana?

Clarvazatoare: Putem cauta pe blog. Da, am primit de mai multe ori, ne-a atentionat cu Deveselu. Chiar spunea despre Putin, despre Rusia, ca Rusia are in vizor Deveselu.

Jurnalist: Intr-un fel e logic, pentru ca... (...) Ai scris, de asemenea, la un moment dat pe blog faptul ca adevarata Revolutie din Romania urmeaza sa se intample. Ce mesaj este?

Clarvazatoare: Am scris inca din 2016 un mesaj in care spuneam ca Revolutia din 1989 a fost o revolutie de catifea.

Jurnalist: A fost o lovitura de stat...

Clarvazatoare: Vedeam spre sud proteste, in toata tara, dar Bucurestiul era plin (...) Auzeam un glas care spunea: Adevarata Revolutie mare. (...)

Jurnalist: Revolutia asta sper ca nu implica varsare de sange

Clarvazatoare: Ba da, implica varsare de sange revolutia care va fi. Dar inainte Romania va trece printr-o revolutie foarte grea. Va fi varsare de sange. Toate nemultumirile care sunt acum, nu vreau sa intru in politica, dar oamenii sunt nemultumiti si pe buna dreptate (...) vor iesi in strada si de aici va fi la inceput civil, un razboi rece, o revolutie rece, dupa aceea se va duce la o revolutie adevarata. Va fi o revolutie mare (...)

Jurnalist: Morti multi, Maria, ai vazut?

Clarvazatoare: Vor fi si morti, si raniti.

Jurnalist: Revolutia despre care vorbesti va pleca din Romania sau vor fi influente externe care vor determina iesirea oamenilor in strada?

Clarvazatoare: Sunt si vor fi influente externe si nu vreau sa dau nume. (...) Auzeam un glas care plangea, era o mama cu un copil si vedeam o incapere si in incapere era o mama si strangea copilul in brate, nu cred ca avea mai mult de doi anisori. Si cred ca avea pe cineva in fata si spunea: Te rog, te implor, nu ne vinde lui Soros!

Jurnalist: Superb! Ce sa zic...

Clarvazatoare: Toate nemultumirile, tot ce se intampla duce spre o revolutie (...)

Jurnalist: Asta ai vazut de curand?

Clarvazatoare: De curand, se poate spune: 2016, 2017".

Conform sursei citate, femeia a mai sustinut si ca "Al Treilea Razboi Mondial va fi inevitabil", iar "Iisus vine dupa Al Treilea Razboi mondial".

"Dar nu va fi sfarsitul lumii. Apocalipsa nu va veni. Romania va fi incercuita de un cerc de foc. Cand vor zbura avioanele, OZN-urile vor fi pe cerul nostru, era plin, tot ce trecea si trebuia sa cada, toate erau prinse. Vor interveni extraterestrii", a mai spus "specialista", conform site-ului citat.

Nu este pentru prima oara cand Maria Ghiorghiu face afirmatii socante la televizor. Intr-o editie a aceleiasi emisiuni din 4 noiembrie 201 7, ea afirma ca "Parlamentul Romaniei este vizat de teroristi ca sa il faca (sic!) camp de adunat musetel. Sa-l arunce in aer", dar si ca "Poate sa fie un cutremur mare care vine in Romania, dar asta nu inseamna ca se va si produce. Romania este ocrotita de cutremurele mari".

Afirmatiile femeii au fost ulterior preluate de diverse site-uri si posturi de televiziune, conferindu-i-se astfel credibilitate.

Guvernul GVL

Ca sa intelegeti si mai bine despre cine vorbim, va mai dam doar un exemplu concludent. Iata ce a postat pe blog Maria Ghiorghiu in data de 18 ianuarie 2018, dupa desemnarea Vioricai Dancila ca premier:

"GUVERNUL G V L, S-A ADEVERIT!

Dragii mei,

Scriam inca din 12 Februarie 2017 un articol cu titlul: "ROMANIA! URMEAZA GUVERNUL G V L! "

Si iata, dragii mei, ca astazi 18 Ianuarie 2018 avem un Guvern cu initiale: GVL.

Adica: GUVERNUL VIORICA - LIVIU! G V L! (...)

Stim cu totii si nu este loc de niciun dubiu, faptul ca, in spatele d-nei PREMIER pe hartie, conduce LIVIU DRAGNEA. (...)

Iata mai pe larg si articolul meu de aproape un an de zile, scris de mine, dar numai din Graiul si cu Puterea Duhului Sfant:

ATENTIE!!!

2 Februarie 2017, ora 22,50!

Dragii mei,

In timp ce scriam la articolul anterior, vad scris cu alb in stanga mea, pe un fond albastru, dar aud si-un glas care striga pur si simplu asa:

"ROMANIA!

Urmeaza Guvernul GVL.......! "

Mai urmau dragilor si alte cuvinte, circa 3 randuri, dar nu mi s-a mai descoperit ceea ce scria in ele. Prieteni dragi, nu va fi deloc bine pentru Romania! Tot ce se intampla acum in Romania, va duce la o alta REVOLUTIE, la varsare de sange.

(...)

Cand lumea isi va da seama de ce se intampla, raul va fi deja facut. Cat despre GUVERNUL GVL, care ar urma sa fie, pot sa va spun ca nu stiu ce vrea sa insemne".

CNA inca n-a primit sesizari

Desigur, pe Internet poate sa scrie oricine ce ii trece prin cap, dar spatiul audiovizual este reglementat si supravegheat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), teoretic, cel putin.

Contactat de Ziare.com pentru a afla daca cineva a sesizat CNA cu privire la aceste bazaconii transmise la televizor in prezenta realizatorului emisiunii sau daca intentioneaza sa se autosesizeze, vicepresedintele Rasvan Popescu ne-a precizat mai intai ca nu cunoaste subiectul, dar se va informa.

In schimb, acesta a spus ca o editie a aceleiasi emisiuni va intra marti in dezbaterea Consiliului.

"Pe ordinea de zi exista un raport de monitorizare in urma unei reclamatii care priveste emisiunea 'Voi cu Voicu' difuzata pe 30.08.2017, emisiune sustinuta de Lavinia Pintea Tatomir si in care se fac o serie de trimiteri legate de puterile ei vindecatoare", ne-a spus Rasvan Popescu.

Dupa ce s-a informat de pe Internet in legatura cu "previziunile" Mariei Gheorghiu, vicepresedintele CNA a revenit la scurt timp cu un telefon si ne-a spus ca pana acum "nu sunt reclamatii pentru editia din 4 noiembrie".

"Ceea ce poate insemna ca lumea n-a intrat in panica. Nu stiu cata lume a crezut", ne-a linistit acesta.

In ceea ce priveste emisiunea din 24 februarie, ea "e prea recenta" ca sa existe vreo reactie.

"Asteptam sa vedem daca apar reclamatii si in functie de asta o sa luam o decizie. CNA se poate si autosesiza, dar intai sa vedem daca sunt ecouri ca urmare a emisiunii din 24 februarie", a adaugat vicepresedintele CNCD.

Intrebat daca, teoretic vorbind, un clarvazator este liber sa vina la televizor si sa spuna orice ii trece prin cap, fara ca acest lucru sa aiba repercusiuni, Razvan Popescu a spus ca "discutia se poate face din perspectiva informarii corecte".

"Pe lege, art. 3 spune ca informarea trebuie sa fie corecta si obiectiva. In Cod se foloseste si termenul de prezentare a informatiei cu buna credinta. Deci cam aici s-ar putea purta discutia. In masura in care acolo sunt previziuni despre lucruri care pot privi si autoritatile, este necesar sa se ia si un punct de vedere de la un specialist.

De exemplu, daca vorbim despre nu stiu ce cutremur care o sa vina, ar fi nevoie si de un punct de vedere de la Institutul de Seismologie (Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului - n.red.), ca sa va dau un singur exemplu", a explicat Rasvan Popescu.

Intrebat ce ar trebui sa faca realizatorul unei emisiuni daca invitatul sau sustine ca Parlamentul Romaniei va fi atacat de teroristi si transformat in camp de musetel, Rasvan Popescu a raspuns: "Ar trebui sa incerce sa ia si un punct de vedere de la un specialist in materie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Maria Ghiorghiu clarvazatoare, #CNA voi cu Voicu , #televiziune