RTV - esecul unui plagiat media (Opinii)

Luni, 25 Februarie 2013, ora 23:55
4162 citiri
RTV - esecul unui plagiat media (Opinii)
Foto: paginademedia.ro

Reteta editoriala a televiziunii lui Sebastian Ghita (RTV) are la baza diversiunea. Metoda a fost exersata inca din faza embrionara, a conflictului cu Realitatea, si demonstreaza o lipsa flagranta de profesionalism jurnalistic, decenta si, in unele cazuri, chiar de inteligenta.

De asemenea, folosirea oricaror mijloace pentru eliminarea adversarului (v. inregistrarea convorbirilor Ghita-Vintu) probeaza indubitabil ca promovarea postului tv a respectat, din start, un scenariu diversionist din care nu au lipsit atragerea profesionistilor concurentei, furtul de subiecte sau atacarea la comanda a actorilor incomozi.

Disperarea de a creste audienta cu orice pret poate conduce la concluzia existentei unui anumit termen pana la care patronul s-a angajat sa atinga o anumita audienta (pentru a-si justifica pretentiile).

Metoda editoriala este manelizare tip otv: subiecte cancan, morti, personaje politice dubioase, senzational facil lipsit de continut si, in general, mutilarea realitatii. Totodata, s-a pus la punct o regie de fabricare a subiectelor false, care au in compozitie 5% realitate si 95% fictiune.

Asa cum era de asteptat, excesele s-au inmultit si, intrata pe spirala senzationalului agresiv, echipa de zgomot de la RTV a inceput sa dea rateuri spectaculoase: implicarea lui Crin Antonescu in scandalul disparitiei lui Codrut Marta (o capcana a unui site in care RTV s-a aruncat entuziasta), anchetarea ministrului Muncii de catre DNA (informatie pe care RTV a continuat sa o titreze chiar si dupa ce a fost infirmata oficial de un comunicat DNA), manipularea grosolana a datelor unui sondaj Avangarde (perpetuata isteric desi Marius Pieleanu, realizatorul sondajului, spunea, chiar in platoul RTV, ca datele nu reflecta realitatea cercetarii sociologice) sau transformarea halucinanta a lui Klaus Iohannis in traficant de copii (prin preluarea unui reportaj din anul 2000 in care aparea numele familiei Iohannis) - aceasta din urma a fost atat de groasa, incat, prin comparatie, OTV putea fi considerat un templu al deontologiei.

In asemenea conditii, dupa o crestere episodica de audienta (in care publicul din mainstream a asteptat curios sa vada "dezvaluirile senzationale de dupa ora 15, 16, 17...") a urmat o prabusire, ratingurile injumatatindu-se subit din momentul in care publicul a inteles ca totul nu este decat un mecanism care impleteste senzationalul lipsit de substanta cu presiuni determinate de interese politice si economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#RTV Sebastian Ghita, #Romania TV stiri, #Sebastian Ghita PSD , #televiziune