RomaniaTV, amendata pentru Colectiv si discriminarea cultului penticostal

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 11:12
3049 citiri
RomaniaTV, amendata pentru Colectiv si discriminarea cultului penticostal
Foto: Arhiva Ziare.com

Postul de televiziune Romania TV a fost amendat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu 10.000 de lei pentru discriminarea cultului penticostal si pentru ca a filmat inmormantarea femeii de serviciu care a murit in incendiul de la clubul Colectiv.

Sanctiunea propusa de Valentin Jucan a trecut cu sase voturi pentru si doua impotriva, scrie Pagina de Media.

Cultul penticostal a reclamat la CNA emisiunea "Romania la raport" din 3 august difuzata de postul de stiri Romania TV. Andreea Cretulescu, moderatoarea programului de la Romania TV, a afirmat in emisiune: "Pe de-o parte vom face dezvaluiri incendiare despre cum partidul lui Iohannis a preluat de la fostul PDL un grup extrem de influent de penticostali din zona Ardealului, cu legaturi stranse in America, si din care fac parte personaje controversate care invart pe degete milioane de euro prin afaceri anchetate la cel mai inalt nivel, inclusiv seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, este implicat in aceasta caracatita cu brate internationale ultrasecrete".

In ceea ce priveste sanctiunea privind filmarea inmormantarii femeii de serviciu de la Colectiv, Romania TV a difuzat, la 3 noiembrie, imaginile respective, justificand difuzarea prin aceea ca la slujba a participat si Patriarhul Romaniei. In cadrul transmisiunii s-a observat chipul decedatei, neblurat potrivit legii.

Amenda uriasa in cazul #Colectiv - cat va plati o televiziune care a spus ca au fost ascunsi mortii

Nu este singura sanctiune data televiziunilor pentru felul in care au tratat cazul Colectiv. Postul Kanal D a fost amendat joi cu 150.000 de lei pentru modul in care a prezentat tragedia.

Membrii CNA au stabilit ca postul tv a incalcat prevederi din legislatie potrivit carora furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor, iar informatia sa fie verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta.

Valentin Jucan a lansat un proiect online pentru a explica ce este CNA-ul

In reclamatiile primite de CNA se sustine ca in emisiunile WOWBiz din 6, 9 si 10 noiembrie s-au facut afirmatii potrivit carora in tragedia de la Colectiv au murit mai multe persoane in noaptea de 30 octombrie decat au declarat autoritatile competente, fara a se prezenta surse oficiale, afectand emotional telespectatorii.

De asemenea, in reclamatii se sustine ca s-au adus prejudicii de imagine secretarului de stat in MAI Raed Arafat si ca s-ar fi prezentat imagini care ar fi redat "bucati de scalp" in fata clubului Colectiv.

CNA nu vrea eliminarea taxei TV: Ingropam TVR, daca facem asta

Si ProTv a fost amendat pentru Colectiv

CNA a decis sa amendeze si Pro TV cu 50.000 de lei pentru emisiunea "Vorbeste lumea" din 4 noiembrie, in care jurnalistul George Roncea a spus ca tragedia din Colectiv a fost provocata intentionat. Roncea a spus ca "toata teoria lansata de autoritati se dovedeste falsa" si ca in acest caz "ceva e putred".

Potrivit CNA, pe parcursul emisiunii, difuzata la o ora accesibila minorilor, George Roncea a folosit mai multe extresii injurioase, precum "rahatii", "haita asta nenorocita", "boul acesta".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#CNA amenda Romania Tv Colectiv, #CNA amenzi Coelctiv , #CNA
Comentarii