Romania TV va plati pentru filmuletul cu "Soros a pus la cale tragedia de la Colectiv". Ce amenda a primit

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 20:52
9399 citiri
Romania TV va plati pentru filmuletul cu "Soros a pus la cale tragedia de la Colectiv". Ce amenda a primit
Foto: Facebook/ActiveWatch

Romania TV a fost amendata cu 30.000 de lei de CNA, dupa ce a difuzat un material video prezentat ca apartinand gruparii Anonymous si potrivit caruia incendiul din clubul Colectiv a fost planuit de miliardarul american George Soros in beneficiul prim-ministrului Dacian Ciolos.

Amenda in cuantum de 30.000 de lei a fost propusa de Radu Bogdan Herjeu, in timp ce Dorina Rusu a propus intreruperea emisiei pentru 10 minute. Propunerea Dorinei Rusu nu a intrunit sase voturi.

"Din punctul meu de vedere, este un mare derapaj in special jurnalistic. Din punct de vedere al legii, legea lasa CNA-ului posibilitatea de a evalua aceasta gravitate si in ce masura a avut un impact foarte mare. Tinand cont ca s-a intamplat la o emisiune cu audienta foarte mare poti presupune ca impactul a fost relativ mare.

Din punctul meu de vedere, povestea a fost atat de trasa de par incat nu stiu daca chiar a avut un impact foarte mare. Cred ca au observat-o mai mult cei carora nu li se adresa decat cei carora li se adresa povestea", a spus Radu Bogdan Herjeu.

El a precizat ca nu a propus amenda maxima, de 200.000 de lei, dar postul de televiziune ar fi meritat o amenda mai mare pe care ar fi propus-o daca in CNA s-ar fi pastrat "o anumita grila a sanctiunilor proportionale cu greseala".

Roxana Niculescu, directorul de programe al Romania TV a precizat, in timpul audierii la CNA, ca materialul video a fost luat de pe site-ul gruparii Anonymous.

"Este mesajul Anonymous de unde s-a luat si in urma cu doua sau trei luni locurile de pe glob unde va ataca Statul Islamic", a spus ea.

Totusi, Orsolya Eva Borsos a atras atentia ca nu poate fi gasit materialul video care a fost difuzat, Gabriel Tufeanu spunand ca l-a accesat pe YouTube.

"Am vazut informatii peste tot ca, de fapt, nici macar nu era Anonymous si ca este contrafacut, creat special pentru ca lansarea cu doua seri inaintea alegerilor sa influenteze votul, sa creati panica, ceea ce ati facut de-a lungul intregii campanii electorale.

Din informatiile pe care le-am vazut vehiculate si le-am citit pe mai multe site-uri este ca e contrafacut, pe un cont de Facebook creat cu 3 zile inainte de 11 decembrie. Pur si simplu faptul ca dumneavoastra ati adus in spatiul public asa ceva mi se pare o monstruozitate. Asa ceva nu am vazut de cand sunt eu. Sa lasati oamenii aia sa spuna asa ceva despre oameni care au murit", a spus Dorina Rusu, care a facut o autosesizare in acest caz.

Valentin-Alexandru Jucan a spus ca videoclipul Anonymous face parte din aceeasi categorie de "facaturi" similare cu o filmare din timpul unei campanii electorale cand acelasi post de televiziune a intors camera pentru a nu afisa coada formata de persoane care doreau sa voteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Romania TV Soros Colectiv, #RomaniaTV amenda film Colectiv, #RomaniaTV amenda film Anonymous , #CNA
Comentarii