Romania TV face restructurari: Zeci de concedieri si taieri salariale

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 15:50
4693 citiri
Romania TV face restructurari: Zeci de concedieri si taieri salariale

La Romania TV, postul fostului lider PSD Sebastian Ghita, se anunta zeci de concedieri in perioada urmatoare.

Potrivit Reporter Virtual, angajatii Romania TV au primit un mail de la directorul editorial Catalin Popa, in care acesta face un "anunt despre viitor", dupa cum este intitulat documentul.

In introducere, Popa face o radiografie a situatiei dificile in care se afla televiziunile romanesti, care fac restructurari si iau "masuri severe" pentru anul viitor.

"Salutare!

Va scriu pentru ca, incepind din aceasta dimineata, veti citi pe bloguri si in ziare ca mai multe institutii media se pregatesc sa ia masuri severe de restructurare in perspectiva anului 2015. ProTv a trecut deja printr-o serie agresiva de disponibilizari, Intact este gata sa anunte masuri similare pentru A1 si A3.

Scandal cu politie in curtea Pro TV: Zeci de oameni au fost concediati

Dintre statiile de stiri, Realitatea si B1 functioneaza deja la limita de avarie, pentru doua-trei luni tensiunea campaniei electorale le-a readus la viata, dar acum se intorc in criza", se precizeaza in mail-ul conducerii catre angajatii Romania TV.

In continuare, Catalin Popa explica faptul ca si Romania TV se afla in situatia de a reduce costurile cu 10%-12%, lamurind ca zeci de persoane vor fi concediate. In plus, vor exista si taieri salariale, bazate pe fisele de evaluare intocmite de sefi in ultima perioada.

"Avem asadar in fata un an extrem de dificil pentru piata media, in special pentru statiile de stiri. De aceea, si noi ne facem deja calculele, iar acestea arata ca vom fi pusi in fata situatiei de a mai ajusta costurile: consideram ca incarcatura extraordinara a lui 2014, care ne-a ajutat sa facem audienta peste asteptari, va fi aproape imposibil de egalat in 2015, deci incasarile viitoare vor depasi doar in mod miraculos ceea ce am reusit cu mari eforturi anul asta. Astfel, chiar cu o mica crestere de venituri prognozata la anul, ramanem inca cu costuri mai mari.

Desi ajustarile pe care ni le propunem nu sunt dramatice ca si procent general, fiind vorba de circa 10-12% din costuri, ele vor viza un numar de cateva zeci de persoane: de unii ne vom desparti, ceilalti vor ramane doar in alte conditii contractuale.

Daca situatia de la anul va fi mai buna decat cea prognozata, una ditre prioritati va fi sa refacem aceste taieri. Pana atunci, insa, restructurarea unor salarii este iminenta. Ca instrument de lucru, vom folosi in principal fisele de evaluare pe care sefii vostri vi le-au intocmit in ultimele luni - de aceea procesul va fi ceva mai clar, chiar daca nu simplu", precizeaza Popa.

Directorul editorial a subliniat ca "ne dorim ca impactul asupra celor aproape 500 de oameni angajati la Romania TV sa fie cat mai redus si, bineinteles, cei care isi fac bine treaba sa nu aiba deloc de suferit" si a sustinut ca, daca nu se va reusi acest lucru, raspunderea ii apartine.

Sebastian Ghita demisioneaza din PSD: Sunt in continuare prieten cu Ponta, dar el are o tema

Sebastian Ghita este un apropiat al premierului Victor Ponta, insa a demisionat recent din PSD dupa ce a intrat in conflict cu nume grele din partid, inclusiv presedintele de onoare Ion Iliescu. El a fost acuzat si de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, exclus din PSD, ca din postura de prieten al premierului beneficiaza de numeroase contracte cu statul.

Chiar presedintele PSD Victor Ponta a comentat saptamana trecuta "despartirea" de Sebastian Ghita.

"Ca imagine da (prietenia cu Sebastian Ghita dauneaza, n.red.). Si tocmai de aceea ne-am si despartit. Dar altfel ce sa spun.. (..) Tocmai aia i-am si spus: daca esti prietenul meu, imi faci rau".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#concedieri Romania TV, #Romania TV taieri salariale, #Romania TV restructurari , #televiziune