Romania Tv, amendata pentru ca a spus ca regele Mihai ar fi murit

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 18:344135 citiri
Romania Tv, amendata pentru ca a spus ca regele Mihai ar fi murit
Foto: Casa Regala (Arhiva)

Romania Tv a fost amendata cu 25.000 de lei de CNA, dupa ce a anuntat pe burtiera ca regele Mihai ar fi murit, dar si dupa materiale cu acuzatii la adresa copresedintelui PNL, Alina Gorghiu.

In sedinta de marti, CNA a discutat propunerile de sanctionare privind emisiuni difuzate atat in luna octombrie, cat si in luna ianuarie de Romania Tv, scrie Pagina de Media.

"IMEDIAT EXCLUSIV: Moartea Regelui Mihai, ce se ascunde, scandal urias, cine se bate pe averea familiei regale", a rulat pe burtiera Romania Tv.

"Lucrul cel mai grav e ca pe burtiera a aparut o informatie ca regele a murit. Ca e scandal pe averea regelui. Chiar daca s-a redresat, reprezinta o dezinformare foarte dura", a spus Radu Calin Cristea, membru CNA, care a propus o amenda de 30.000 de lei.

Regele nu a murit, traiasca regele: De unde a pornit zvonul si cum il demonteaza Casa Regala (Foto)

In schimb, realizatorul Paula Rusu a tinut sa dezminta informatia.

"Inainte de toate, as vrea sa stea lumea linistita, nimic nu este oficial deocamdata, privitor la sanatatea regelui, ceea ce se stie este ca se afla la Versoix, impreuna cu regina Ana, amandoi intr-o stare de sanatate precara, regina Ana mai bolnava decat regele Mihai", a precizat Paula Rusu.

In ce o priveste pe Alina Gorghiu, in emisiuni ale Romania Tv s-a vorbit despre legaturi ale copresedintelui PNL cu "un mafiot basist" si cu "cercul basist Basescu - Blejnar - Baaklini".

In presa si pe retelele sociale a circulat la inceputul lunii ianuarie zvonul ca regele Mihai ar fi murit, cateva televiziuni de stiri preluand informatia dintr-o publicatie argeseana. Ba mai mult, se spunea chiar ca regele ar fi mort de cateva luni, dar Casa Regala tine ascuns decesul sau, pentru ca nu ar avea loc de veci.

Chiar daca nu a luat la demontat zvon cu zvon si scenariu cu scenariu, Familia Regala a asigurat ca monarhul este in viata printr-un anunt facut pe 14 ianuarie, legat de faptul ca principesa Margareta si principele Radu ii vor vizita saptamana viitoare pe regele Mihai si regina Ana, la resedinta lor din Elvetia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News