Romania TV a incasat o amenda record din cauza unui politician PMP care a jignit-o pe Kovesi

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 16:148511 citiri
Romania TV a incasat o amenda record din cauza unui politician PMP care a jignit-o pe Kovesi
Foto: captura video Romania TV

Postul de televiziune Romania TV a incasat o amenda record, de 120.000 de lei, pentru o emisiune in care un politician PMP o jigneste pe Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, fara ca moderatorul sa ii taie microfonul.

Este vorba despre Gelu Visan (PMP) care intr-o emisiune, difuzata in luna mai de postul lui Sebastian Ghita si moderata de Lili Ruse, a folosit la adresa sefei DNA apelative precum "mincinoasa notorie", "golanca", "purtatoare ilegala de fusta", "Face din Romania closetul ei", "Se urca pe toti si face pisu pe ei", scrie Pagina de Media.

Subiectul a intrat in atentia CNA ca urmare a celor 93 de sesizari primite de la telespectatori. Membrii consiliului au vizionat marti imaginile si au propus mai multe sanctiuni dar niciuna nu a trecut la vot, asa ca acest caz a fost reluat si in sedinta de astazi.

Florin Gabrea, membru al CNA la propunerea Presedintiei Romaniei facuta in mandatul lui Traian Basescu, a fost cel care a propus sanctiunea de 120.000 de lei.

"Eu nu am mai asistat la asa ceva de cand sunt in CNA si cand n-am fost in CNA. De neacceptat, de netolerat, nu poti sa te uiti si nici sa auzi asa ceva", a spus Florin Gabrea, in sedinta de marti, cand a propus amenda-record, informeaza sursa citata.

In schimb, Radu Herjeu, membru in CNA la propunerea PSD, a luat apararea moderatorului.

"De data asta moderatorul si-a facut datoria. Problema mea e alta, de cate ori trebuie moderatorul sa-l intrerupa pana cand trebuie sa i se taie invitatului telefonul? E ok, si-a facut datoria, dar de cinci ori, daca nu chiar de mai multe ori ii spune: 'Domnul Visan, va rog sa nu mai jigniti', iar domnul Visan continua sa jigneasca", a spus Herjeu.

In aceeasi emisiune, Gelu Visan a lansat si o serie de acuzatii la adresa presedintelui Iohannis, pentru care nu a prezentat dovezi.

In favoarea amenzii record de 120.000 de lei au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu si Gabriel Tufeanu.

In schimb, pentru o sanctiune mai blanda, de doar 20.000 de lei, au votat Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Radu Herjeu si Laura Georgescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News