Romania Tv a fost somata de CNA dupa ce a anuntat ca Pamantul va ramane in bezna doua saptamani

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 19:0211443 citiri
Romania Tv a fost somata de CNA dupa ce a anuntat ca Pamantul va ramane in bezna doua saptamani
Foto: Ziare.com

Romania Tv a primit o somatie publica din partea Consiliului National al Audiovizualului, dupa ce a difuzat o stire falsa potrivit careia Pamantul ar fi urmat sa ramana in bezna doua saptamani, in luna noiembrie.

"E o tampenie atat de mare incat nu stiu ce sa mai zic. E atat de tampita incat nu stiu unde se poate incadra", a declarat Gabriel Tufeanu, membru al CNA, citat de Pagina de Media.

Un alt membru al CNA, Dorina Rusu, a propus sanctiunea, invocand articolul 65, litera f), pe care membrii CNA nu isi amintesc sa il fi folosit pana acum, care prevede ca "in enuntarea unor ipoteze sau a unor relatii de cauzalitate privind producerea unor eventuale catastrofe, sa se solicite si punctul de vedere al autoritatii publice abilitate".

Stirea privind "bezna totala" in care urma sa se scufunde planeta a fost difuzata in luna octombrie 2016, la stirile de la ora 18:00.

"O informatie-soc circula pe retelele de socializare. Specialistii sustin ca Pamantul va fi in bezna totala timp de doua saptamani, in luna noiembrie. Anuntul apocaliptic face inconjurul lumii si ingrijoreaza milioane de oameni", este stirea.

Aceeasi informatie a fost atunci insa difuzata de alte institutii de presa centrale din Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News