Romania, exclusa de la Eurovision: TVR spune ca traverseaza o criza financiara fara precedent. Ce datorii are

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 22:22 4321 citiri
Foto: Ziare.com

TVR a reactionat, vineri seara, dupa anuntul potrivit caruia, Romania a fost exclusa de la Eurovision 2016 din cauza datoriilor pe care televiziunea nationala le-a acumulat in ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume.

TVR transmite ca a facut mari eforturi ca sa poata transmite evenimentele internationale importante pentru publicul roman preluate din reteaua EBU si ca a platit peste 20 de milioane de euro din datoria pe care o are.

Mai mult, spun reprezentantii TVR, in urma cu o luna, s-a platit taxa de participare la Eurovision, chiar daca televiziunea romana traverseaza o criza financiara fara precedent.

Romania a fost exclusa de la Eurovision in 2016

Dupa ce s-a anuntat ca Romania a fost exclusa de la Eurovision, o delegatie a TVR s-a intalnit cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor. In urma intalnirii, s-a ajuns la concluzia ca Ministerul Finantelor Publice ca nu poate sa se implice in sprijinirea financiara a Televiziunii Romane.

"Din pacate, aceste discutii nu pot rezolva nici participarea Romaniei la Eurovision Song Contest, nici nu pot impiedica excluderea TVR din EBU", se arata intr-un comunicat al televiziunii.

Romania, exclusa de la Eurovision: Ovidiu Anton reactioneaza

In acelasi document se explica foarte clar si despre ce datorie este vorba. "Suma totala facturata de EBU in perioada 2005 - 2016 a fost de aproape 50 de milioane de euro, din care SRTv a achitat 32,8 milioane de euro. La aceasta suma, TVR a fost obligata de lege sa plateasca la bugetul de stat TVA in valoare de 11 milioane de euro, TVA pe care Televiziunea Romana nu il poate deduce precum celelalte televiziuni comerciale", se mai arata in document.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News