Robotul prezentator de televiziune citeste stirea privind propria creare

Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 19:24 3940 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Pe ecran apare un barbat de aproximativ treizeci de ani, purtand un costum gri, o cravata rosie, cu parul aranjat sobru: se numeste Qiu Hao si poate fi usor confundat cu o fiinta umana. Cu toate acestea, el este doar un robot dotat cu inteligenta artificiala si are o singura misiune: sa prezinte jurnalele de stiri.

Este inca o dovada ca China a recuperat decalajul tehnologic fata de principalii competitori - agentia de stiri Xinhua si motorul de cautare Sogou au constituit o echipa comuna pentru a dezvolta o inteligenta artificiala care sa poata prezenta stiri o zi intreaga fara a obosi.

"Nu numai ca va pot insoti 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Dar pot fi si duplicat in oricate exemplare si ma veti gasi in multe alte locuri pentru a va aduce stirile ", a "declarat" robotul, poyrivit Le Soir.

Cand Qiu Hao prezinta stirile, numai vocea artificiala si imperfectiunile miscarilor gurii il tradeaza. In rest, se misca usor in timp ce vorbeste, isi ridica sprancenele si isi inclina capul. Pe de alta parte, nu se poate spune ca robotul este vreun povestitor captivant, tonul ramanand oarecum monoton.

Una dintre stirile pe care le prezinta este despre crearea propriei sale versiuni pentru stirile in limba engleza, modelul de prezentator fiind adaptat.

Nu a dezvaluit toate detaliile tehnice ale crearii acestor prezentatori animati, dar The Verge sugereaza ca este vorba de adaptarea "deepfake", o tehnica care permite inserarea de imagini in miscare - precum miscarile fetei - intr-un videoclip.

Aceasta noutate ridica intrebari cu privire la viitorul jurnalismului si la controlul informatiilor de catre guvernul chinez. In ultimii ani, China a perfectionat tehnicile de supraveghere a populatiei, iar noile tehnologii joaca un rol major in urmarirea oamenilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MATAPSD
MATAPSD
rank 5
Sa-l punem pe robot in celula lui Daddy.