Respinsa prima data de Parlament, Monica Ghiurco este propusa din nou la sefia TVR

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 17:52 2624 citiri
Foto: Facebook/Monica Ghiurco

Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane (TVR) a decis, in sedinta de joi, sa o propuna, pentru a doua oara, pe Monica Ghiurco pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu sapte voturi favorabile, fata de cinci voturi, cat a obtinut Irina Radu. Un membru al Consiliului s-a abtinut de la vot.

In 11 aprilie, plenul reunit al Parlamentului a respins prima candidatura a Monicai Ghiurco pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obtinut in plenul celor doua Camere numarul necesar de voturi pentru numirea in functie, anume 272. Monica Ghiurco primise, in prealabil, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultura reunite ale Parlamentului, scrie News.ro.

Monica Ghiurco, propusa la sefia TVR, respinsa de Parlament

Monica Ghiurco, reprezentant al angajatilor in CA, a fost a doua propunere de PDG respinsa de plen, dupa ce candidatura lui George Orbean, numit de guvern in CA, nu a reusit sa treaca de Parlament.

PNL a trimis Curtii Constitutionale sesizarea de neconstitutionalitate a hotararii Parlamentului prin care se constata ca Monica Ghiurco nu a obtinut suficiente voturi pentru a deveni presedintele-director general al TVR, decizia liberalilor fiind luata dupa ce Birourile Permanente reunite au refuzat sa accepte cererea PNL de reinterpretare a votului.

PNL a reclamat PSD, UNPR si ALDE ca au determinat aprobarea hotararii prin care Parlamentul a constatat, fara temei, cred liberalii, ca Monica Ghiurco nu a obtinut suficiente voturi pentru a fi numita presedinte-director general al TVR.

In prealabil, Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au respins, in 18 aprilie, sesizarea facuta de PNL in urma invalidarii, saptamana trecuta, a votului pentru numirea presedintelui director-general al TVR, Monica Ghiurco, prin care cereau conducerii Parlamentului sa constate ca a existat cvorum si ca votul a fost unul valid.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News