Regulamentul CNA a fost modificat in absenta Laurei Georgescu

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 19:40
2067 citiri
Regulamentul CNA a fost modificat in absenta Laurei Georgescu

Opt membri ai CNA s-au reunit joi in sedinta si au decis sa modifice anumite prevederi ale Regulamentului de Organizare si Functionare a consiliului. La sedinta nu a fost prezenta si Laura Georgescu, presedintele contestat al CNA.

Una dintre modificari prevede ca sedintele CNA vor putea fi conduse de fiecare membru al Consiliului, nu doar de presedinte, informeaza Mediafax.

Aatfel, articolul adoptat prevede ca sedintele publice vor avea loc de doua ori pe saptamana sau ori de cate ori va fi necesar, si vor fi convocate si conduse de cate un membru al Consiliului, in ordine alfabetica, numit presedinte de sedinta. In cazul in care cineva absenteaza sau renunta, atributia va fi preluata de urmatorul pe lista.

Printre articolele adoptate este si acela care prevede ca CNA adopta decizii de reglementare sau cu caracter administrativ, instructiuni sau recomandari, dar aceste documente trebuie sa fie contrasemnate pentru conformitate de Serviciul Juridic si Reglementari.

Totodata, presedintele va semna deciziile adoptate de Consiliu si va trebui sa se asigure de punerea lor in aplicare, in cel mult cinci zile lucratoare de la adoptare.

De asemenea, el va trebui sa aduca la cunostinta Consiliului orice comunicare oficiala adresata de institutii publice/private romanesti sau straine si care necesita un punct de vedere al institutiei.

Lovitura de teatru in CNA: Opt membri se delimiteaza de Laura Georgescu si cer masuri

La sedinta de astazi au participat Viorel-Vasile Buda, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

De la sedinta au lipsit Florin Gabrea, dar si Laura Georgescu si Christian Mititelu (foto), care au participat la cea de-a sasea reuniune a Forumului Central European al Autoritatilor de reglementare din domeniul audiovizual (CERF), care se desfasoara joi la Bucuresti.

Modificarile adoptate vor intra in vigoare doar daca proiectul de modificare va fi adoptat in integralitatea sa.

Decizia luata astazi vine la scurt timp dupa ce mai multi membri ai CNA, au fost audiati, pe 27 august, in Comisia de Cultura a Senatului, in contextul scandalurilor publice care au avut-o ca protagonist pe Laura Georgescu.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#modificare regulament CNA, #Laura Georgescu CNA , #CNA