Realitatea TV, amendata cu 15.000 de lei pentru o emisiune cu Vadim Tudor

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 13:47
2259 citiri
Realitatea TV, amendata cu 15.000 de lei pentru o emisiune cu Vadim Tudor

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa amendeze postul Realitatea TV cu 15.000 de lei pentru o emisiune in care a fost invitat Corneliu Vadim Tudor.

Realitatea TV a difuzat pe 23 septembrie, de la ora 23.04, emisiunea "Editie Speciala", moderata de Mirela Vasadi. In studio a fost invitat Corneliu Vadim Tudor si jurnalista Oana Stanciulescu. Pe ecran, a fost titrat: "Opozitia ameninta cu suspendarea", "Basescu, amenintat cu suspendarea".

Potrivit CNA, in emisiune, Corneliu Vadim Tudor a formulat acuzatii de natura a aduce atingere dreptului la propria imagine a unor persoane, informeaza Mediafax.

C.V. Tudor a spus, printre altele, in emisiune ca: "Partidul de guvernamant, PD-L-ul actioneaza ca un grup de crima organizata, e o banda, fura oriunde il trimiteti, fura!", "Zilele lui Basescu acolo sunt numarate, el zice ca isi va termina mandatul, dar nu se poate duce nici pana la baie pe picioarele lui" si "doamna ministru al Dezvoltarii si Turismului foloseste unul din cele 28 de elicoptere ale MAI, pentru folosul personal si transporta si niste vrajitoare dintr-un judet in altul...".

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a spus ca in aceasta emisiune moderatoarea si-a propus sa duca o discutie pe care nu a putut de fapt sa o poarte.

Mai multi membri ai Consiliului au criticat prestatia moderatoarei pentru ca, in loc sa solicite in mod convingator probe in sprijinul celor afirmate de invitat, trecea de multe ori la un alt subiect de discutie.

Astfel, CNA a decis sa amendeze Realitatea TV cu 15.000 de lei pentru incalcarea articolului 42 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, care prevede ca "(1) Orice persoana are dreptul la propria imagine" si ca "(3) Realizatorii emisiunilor au obligatia sa respecte dreptul persoanei la propria imagine si sa puna in vedere interlocutorilor sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice, cel putin, probele care le sustin; staruinta moderatorului trebuie sa fie convingatoare, astfel incat sa ajute publicul sa-si formeze o opinie corecta".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#CNA amenda Realitatea Tv , #tv