Raportul de activitate al TVR a fost respins in comisii. Conducerea ar putea fi demisa miercuri, in plen

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 22:01
4291 citiri
Raportul de activitate al TVR a fost respins in comisii. Conducerea ar putea fi demisa miercuri, in plen
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisiile reunite pentru Cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului au respins, marti, raportul de activitate pe 2016 al Societatii Romane de televiziune (SRTV).

Acesta a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi la solicitarea presedintelui Comisiei de Cultura a Senatului, social-democratul Radu Preda.

Liberalii membri in cele doua comisii de Cultura ale Parlamentului au parasit dezbaterile in semn de protest, presedintele comisiei din Camera, Gigel Stirbu, spunand ca membrii PNL nu vor participa la audierea reprezentantilor SRTV deoarece i se pare ca "e pe repede inainte" si nu se poate ca o problema importanta si serioasa sa fie tratata cu superficialitate.

Presedintele director general al SRTV, Irina Radu, a spus in fata Comisiei ca institutia a incheiat pe plus anul 2016 din punct de vedere financiar.

"Am incercat sa o onoram din respect pentru dumneavoastra, desi a fost asa o invitatie foarte brusca, avand in vedere ca a fost un an foarte greu - anul 2016 - nu cred ca trebuie sa intru acum in prezentarea raportului cu toate amanuntele, cred ca sunt doar niste aspecte pe care as dori sa le precizez.

Vorbim de acest raport in situatia in care a fost anul despre care vorbim, ultimul an cu finantare din taxa TV, a fost un an in care datoriile SRTV ajunsesera la circa 150 de milioane de euro, a fost un an in care au fost probleme foarte mari cu banii de productie, cu lipsa finantarii pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred ca am facut fata onorabil", a spus Irina Radu.

La randul sau, presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, Radu Preda, a sustinut ca cifrele din raportul de activitate nu arata foarte bine.

"Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, raportul a intrunit aviz negativ si la comisiile de Buget. Asteptarile noastre cel putin in plan managerial de la conducerea Televiziunii Romane erau altele, cu atat mai mult cu cat se fac eforturi ca de la bugetul de stat sa se asigure sursele de finantare sustenabile pentru Televiziunea Romana.

Asteptam acum ca o conducere noua sa duca TVR la un standard al calitatii emisiunilor de asa maniera incat sa obtina un vot in unanimitate pozitiv in sedintele reunite ale Parlamentului. Deocamdata aceste standarde nu au fost intrunite", a declarat Radu. El a adaugat ca nu se discuta de calitatea emisiunilor, ci de actul managerial.

Respingerea raportului de activitate al SRTV echivaleaza cu demiterea intregului Consiliu de admnistratie, in frunte cu presedintele director-general, Irina Radu. Decizia finala apartine insa plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului care s-ar putea putea pronunta miercuri.

Irina Radu se afla la conducerea TVR din septembrie 2015.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#raport activitate TVR 2016 respins , #TVR