Radu Carp cere convocarea de urgenta a CA al TVR: 60 de persoane au fost numite arbitrar in functii de conducere

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 19:25
4484 citiri
Radu Carp cere convocarea de urgenta a CA al TVR: 60 de persoane au fost numite arbitrar in functii de conducere
Foto: Facebook Radu Carp

Radu Carp sustine ca in TVR au fost numite arbitrar 60 de persoane pe functii de conducere, fara parcurgerea etapelor de evaluare profesionala, el solicitand convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului de Administratie al televiziunii publice pentru a anula aceasta decizie si pentru a demara calendarul evaluarilor structurilor de conducere interimare.

"In TVR au fost numite arbitrar un numar record 60 de persoane cu functii de conducere, fara parcurgerea etapelor de evaluare profesionala Asistam in ultimul timp la incercari repetate si reusite de a distruge televiziunea publica", sustine Radu Carp, membru in CA al TVR, intr-un comunicat de presa.

El afirma ca o astfel de incercare tocmai s-a consumat cu succes, prin adoptarea proiectului de lege care prevede eliminarea taxei radio-tv.

"Majoritatea parlamentara din jurul PSD nu a avut nicio ezitare in a elimina aceasta sursa de finantare, singura care constituie o garantie a independentei editoriale. De acum incolo, SRTV si SRR vor fi finantate de la bugetul de stat, vor avea statut de institutii publice si vor trebui sa aplice intocmai programul de guvernare al viitorului Guvern", subliniaza Carp.

Potrivit acestuia, vineri s-a consumat o a doua incercare reusita in aceeasi directie.

"In ciuda repetatelor cereri de a efectua evaluarea managerilor care a fost oprita fara niciun motiv sub mandatul doamnei Irina Radu, cereri adresate de mai multi membri ai CA (printre care ma numar), am fost instiintati ca evaluarile nu isi au rostul, ca de fapt comisiile de evaluare sunt consumatoare de timp si de bani si ca cea mai buna metoda este numirea directa a persoanelor cu atributii de conducere direct de catre Presedintele - Director General. Astfel, au fost numite in functie, fara niciun fel de evaluare a activitatii lor profesionale, nu mai putin de 60 de persoane. Aceasta masura este fara precedent", precizeaza Carp.

Radu Carp explica faptul ca, pana in prezent, erau numiti in functii, dupa efectuarea evaluarilor, doar membrii Comitetului Director, iar acum CA a fost doar informat post-factum de aceste numiri, ceea ce, in opinia sa, este "un prim pas in instaurarea unei conduceri arbitrare a televiziunii actual publice, in viitorul apropiat televiziune de stat".

"Singura pozitie de conducere in care nu s-a efectuat o numire este cea a directorului Departamentului Stiri. Mai mult ca sigur, aceasta pozitie este rezervata unui membru din conducerea PSD (sau care va avea acordul personal al domnului Liviu Dragnea) ce va fi desemnat odata cu desemnarea membrilor viitorului cabinet Grindeanu in prima sedinta a conducerii PSD din ianuarie 2017. Acesta va fi utimul pas in directia pesedizarii complete a TVR", mai sustine Radu Carp.

El solicita convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului de Administratie al TVR pentru a anula aceasta decizie arbitrara si pentru a demara calendarul evaluarilor structurilor de conducere interimare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Radu Carp numiri TVR, #Radu Carp acuzatii TVR , #TVR