Publicatia Financial Times a fost vanduta dupa 60 de ani (Video)

Joi, 23 Iulie 2015, ora 20:58
4698 citiri
Publicatia Financial Times a fost vanduta dupa 60 de ani (Video)
Foto: Facebook/Financial Times

Grupul britanic Pearson a decis sa vanda publicatia Financial Times (FT) unei companii digitale de stiri care opereaza la nivel mondial, dupa ce a detinut acest ziar prestigios timp de aproape 60 de ani, a dezvaluit, joi, o sursa familiarizata cu dosarul acestei tranzactii, informeaza Reuters.

Grupul Pearson, care a devenit liderul mondial in domeniul publicatiilor educationale, considera ca a sosit momentul sa isi concentreze intreaga atentie asupra strategiei sale educationale si sa nu mai vizeze sectorul mass-media, a dezvaluit acea sursa, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

Grupul Pearson a confirmat, ulterior, ca s-a aflat in ultimele luni in negocieri avansate care vizau o potentiala vanzare a FT, insa a refuzat sa ofere informatii suplimentare.

Financial Times Germania, inchis din cauza pierderilor

Informatii publicate anterior de alte companii de stiri sugerau faptul ca FT ar putea fi vandut cu 1 miliard de lire sterline (1,4 miliarde de euro), insa mai multi analisti economici au spus ca aceste estimari erau mult prea optimiste. Printre potentialii cumparatori enumerati de acele companii de stiri se aflau Bloomberg, grupul editorial german Axel Springer si grupul Thomas Reuters.

Un purtator de cuvant de la Thomas Reuters a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Cu o vechime de 171 de ani, Pearson detine si un numar mare de actiuni in grupul Penguin Random House.

Vanzarea Financial Times, o publicatie specializata in informatii economice, a fost subiectul multor speculatii, dupa ce grupul Pearson s-a orientat tot mai mult in ultima vreme spre furnizarea de servicii educationale in America de Nord si pe pietele emergente. Grupul britanic a spus, insa, de mai multe ori ca isi pastreaza angajamentul fata de ziarul Financial Times, avand in vedere brandul puternic reprezentat de aceasta publicatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Financial Times vandut, #publicatia Financial Times vanduta, #Pearson vandut Financial Times , #presa