Protest in curtea TVR, dupa ce Fiscul a blocat conturile televiziunii

Marti, 21 Iulie 2015, ora 13:15
6232 citiri
Protest in curtea TVR, dupa ce Fiscul a blocat conturile televiziunii
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ o suta de angajati ai Televiziunii Romane s-au adunat, marti, in curtea institutiei, fiind ingrijorati de situatia in care se afla TVR, careia, luni, i-au fost blocate conturile de catre ANAF, au declarat surse din televiziunea publica.

Actiunea este una spontana, angajatii incepand sa se adune in curtea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) marti, in jurul orei 11.30, au precizat sursele pentru Mediafax.

Salariatii Televiziunii Romane sunt ingrijorati de situatia in care se afla in prezent SRTv, avand in vedere ca, luni, i-au fost blocate conturile de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Fiscul anunta ca a blocat conturile TVR si RATB: Urmeaza si altii!

De asemenea, angajatii Televiziunii Romane sunt nemultumiti ca negocierile purtate cu administratia Televiziunii Romane pentru semnarea unui nou contract colectiv de munca au esuat. Negocierile au fost purtate in contextul in care, pe 1 iulie, a expirat vechiul contract colectiv de munca in TVR.

Iesirea angajatilor in curtea TVR s-a produs si in contextul in care, marti, de la ora 11.30, era programata o sedinta a Consiliului de Administratie (CA) al Televiziunii Romane.

Pe de alta parte, este pentru a doua oara in ultima perioada cand angajati ai Televiziunii Romane s-au adunat in curtea institutiei, avand nemultumiri fata de modul in care manageriaza situatia actuala administratie, in frunte cu Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv.

Conturi blocate din cauza datoriilor

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a blocat, luni, conturile SRTv, avand in vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat.

Motivul blocarii conturilor ar fi datoriile pe care le are SRTv la bugetul de stat si faptul ca sub conducerea lui Stelian Tanase, presedintele - director general al TVR, institutia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioada de sapte ani, au mai spus sursele citate.

Aceasta situatie, care ar putea duce la blocarea activitatii televiziunii publice, urmeaza sa fie analizata in sedinta de marti a Consiliului de Administratie al TVR.

Stelian Tanase nu a putut fi contactat luni seara, iar, marti dimineata, acesta nu a dorit sa raspunda la intrebarile adresate de agentia de stiri pe subiectul blocarii conturilor TVR de catre ANAF.

ANAF a blocat conturile Televiziunii Romane - surse

Pe de alta parte, marti, ANAF a confirmat faptul ca a instituit propriri pe conturile Societatii Romane de Televiziune, pentru recuperarea datoriilor.

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentantii institutiei pe 6 aprilie.

Tot atunci, reprezentanti ai TVR au anuntat ca datoriile totale ale Televiziunii Romane erau, la sfarsitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#protest TVR, #protest TVR blocare conturi, #conturi blocate TVR ANAF , #TVR
Comentarii