Proiect unic in mass-media din Romania: Intelege televiziunea - Ce drepturi ai ca telespectator (Video)

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 10:072423 citiri
Proiect unic in mass-media din Romania: Intelege televiziunea - Ce drepturi ai ca telespectator (Video)
Foto: captura YouTube/ Valentin Jucan

Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a lansat un proiect personal prin intermediul caruia isi doreste sa informeze telespectatorii cu privire la drepturile lor si obligatiile radiodifuzorilor.

"Consider ca imbunatatirea spatiului audiovizual trebuie sa porneasca si dinspre public. Acest lucru poate fi realizat prin informarea acestuia in legatura cu drepturile pe care le are in legatura cu presa radio sau TV, dar mai ales in legatura cu obligatiile pe care radiodifuzorii le au in realizarea actului jurnalistic", arata Valentin Jucan intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Proiectul este intitulat "Intelege televiziunea".

"In calitate de membru CNA, imi propun sa explic, pe intelesul tuturor, ce este CNA-ul, cui foloseste si cum este organizat, care sunt mecanismele de functionare a presei audiovizuale.

Acest proiect se desfasoara sub forma unor clipuri de scurta durata, publicate in mediul online, respectiv pe platformele proprii de socializare, si este destinat publicului larg, prezentat intr-o forma pe intelesul tuturor, cu un singur scop: educatia media. Proiectul se va desfasura pe o perioada de cel putin un an, cu o periodicitate a publicarii videoclipurilor de doua saptamani", se mai arata in comunicatul citat.

Primul videoclip, care incepe prin prezentarea proiectului, poate fi vizualizat atat pe pagina de Facebook a lui Valentin Jucan, cat si pe YouTube.

Acesta subliniaza inca de la inceputul primului episod faptul ca "presa scrisa si Internetul nu se afla sub jurisdictia CNA" si anunta ca printre temele pe care le va aborda se numara "Cum ne protejam de dezinformare?" sau "Care este impactul emisiunilor de tip tabloid, cum sa le intelegem si cum putem sa ne protejam de nocivitatea lor?".

La final, Valentin Jucan precizeaza ca asteapta "intrebari, propuneri sau critici" din partea tuturor celor interesati de subiect.

C.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News