Pro TV, amendat pentru emisiunea "La Maruta", in care Chilian a jignit un deputat

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 20:40
4119 citiri
Pro TV, amendat pentru emisiunea "La Maruta", in care Chilian a jignit un deputat
Foto: CNA

Postul de televiziune Pro TV a fost amendat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), marti, cu 20.000 de lei pentru emisiunea "La Maruta" difuzata in data de 17 martie, in care interpretul Florin Chilian l-a insultat pe deputatul Aurelia Cristea, intr-o discutie despre intrarea in vigoare a Legii antifumat.

La inceputul emisiunii, au fost invitati in platou doar Aurelia Cristea, initiatoarea legii antifumat, si Florin Chilian, care s-a exprimat impotriva acestei legi. In timpul discutiilor purtate in platou, cantaretul Florin Chilian i s-a adresat deputatei Aurelia Cristea: "Nu, apropo de femei, ca vorbeam mai devreme. Cat, cat este ora la dumneavoastra la cabinetul parlamentar? Cat tre' sa plateasca un om? Vorbim de femei ca...".

Dupa aceasta declaratie, moderatorul Catalin Maruta a spus ca nu intelege la ce se refera interpretul, arata News.ro.

"Mie mi-e greu sa cred ca Maruta nu a inteles ce se intampla in platoul lui", a declarat Radu Bogdan Herjeu, membru al Consiliului National al Audiovizualului.

"Nu, vorbeam despre... Si acum citez, dintr-un ministru care vorbea despre cum au grija c*****e de copiii lor care devin golani? (...) Domnul Rus. Sau ati uitat declaratia dansului? Nu stiti?", a mai declarat Florin Chilian in timpul emisiunii.

Dupa ce Aurelia Cristea s-a referit la Florin Chilian ca la "o persoana publica atat de placuta si a carei melodii eu le-am ascultat", interpretul a intrebat-o daca trebuie sa ii dea bani daca este "atat de draguta" cu el.

Monitorizarea emisiunii a fost facuta in urma unei reclamatii din 18 martie. "Florin Chilian isi bate joc de d-na deputat Aurelia Cristea, o intreaba 'Cat e ora la cabinetul ei parlamentar? Nu asa e la c***e?' si se scuza ca asa ar fi zis Ioan Rus. Maruta bineinteles ca nu intervine in calitate de moderator, ii da voie sa o numeasca practic 'c***a'", arata reclamatia.

Realitatea TV, amendata de CNA pentru un material despre pornografie

Sanctiunea a fost aplicata in baza articolelor 40, alineatul 3 si 34, alineatul 1 din Codul de reglementare a continutului audiovizual. Articolul 40, alineatul 3, prevede ca "moderatorii, prezentatorii si realizatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta". Potrivit articolului 34, alineatul 1, "orice persoana are dreptul la propria imagine".

Amenda a vost votata de Valentin-Alexandru Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu si Rasvan Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#La Maruta amenda Chilian, #amenda La Maruta Aurelia Cristea CNA, #CNA amenda Pro TV Aurelia Cristea , #CNA