Prima reactie a jurnalistei jignite de sefa TVR pentru ca i-a pus intrebari incomode lui Firea

Vineri, 04 Mai 2018, ora 00:53
53498 citiri
Prima reactie a jurnalistei jignite de sefa TVR pentru ca i-a pus intrebari incomode lui Firea
Foto: Arhiva Facebook/Emanuela Schweninger

Emanuela Schweninger, jurnalista pe care sefa TVR Doina Gradea o jigneste cu apelativul "cap de porc" pentru ca i-a pus intrebari incomode primarului general al Bucurestiului Gabriela Firea, a avut joi o prima reactie dupa inregistrarile facute publice de Dragos Patraru.

Jurnalista de la postul public de televiziune, specializata pe problemele din Sanatate, vorbeste despre ceea ce inseamna pentru ea meseria aleasa si despre cat de important este pentru o societate sanatoasa ca presa sa ramana libera.

"Sunt doar un om. Mai frumos in interior decat la exterior. Un om care iubeste enorm ce face. Care are privilegiul sa spuna mai departe povestile altora. Sa fie vocea bolnavilor care sunt nevoiti sa treaca prin situatii greu de imaginat. Semnatara unor stiri care uneori au produs schimbarea.

Le multumesc mult colegilor mei pentru ca sunt alaturi de mine. Si voua, celor care mi-ati trimis mesaje.

Acum putin timp am vazut The Post. Si mi-am amintit inca o data ce meserie minunata am. Atunci cand o faci onest, riguros. Am retinut randurile astea: Presa trebuie sa ii serveasca pe cei condusi si nu pe conducatori. Daca traim intr-o lume in care statul ne spune ce sa publicam, inseamna ca deja nu mai existam...", e mesajul postat de Emanuela Schweninger pe pagina sa de Facebook.

Ea a atasat si scrisoarea deschisa initiata de colegii sai din TVR, pe care figureaza si semnatura sa.

Inregistrarile lui Patraru

Realizatorul TV Dragos Patraru a publicat, joi, o inregistrare incredibila in care directorul SRTV, Doina Gradea, ii insulta si ii umileste pe jurnalistii televiziunii publice.

"Stai ma, sa vezi! Bai, si se duce reportera noastra, care e o tipa cu cap de porc...Sa-mi bag picioarele ca nu poti sa o scoti pe post. Dar ok femeia...Si in timp ce lumea se bucura ca s-a facut spitalul asta, ca-i pentru copii, la Foisor, deci l-au refacut, ca-i o investitie spectaculoasa, asta o intreaba pe Firea: 'cum e cu statuile, nu stiu ce, cate statui ati facut in Bucuresti?'.

La care Firea zice: 'o sa-ti raspund, dar stai putin ca avem acum treaba cu spitalul si ne retragem deoparte si iti spun si de statui'. 'Nu, nu, nu, sa ne spuneti, de fata cu toata lumea, aici'. De 4 ori...de 4 ori'", se aude Doina Gradea povestind in inregistrare.

#sieusuntcapdeporc

Inregistrarile au starnit un val de cereri de demisie la adresa sefei TVR, Doina Gradea, si a directorului TVR 1, Eduard Darvariu.

In plus, zeci de jurnalisti de la TVR au lansat o scrisoare publica in care cer scuze pentru apelativele folosite. Totodata, acestia se declara ingrijorati de dispretul pe care atat Gradea, cat si seful TVR 1 il au fata de principiile meseriei de jurnalist, asa cum reiese din inregistrarile facute publice joi de Dragos Patraru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Emanuela Schweninger jurnalista TVR reactie, #cap de porc Gradea Emanuela Schweninger , #TVR