Presiuni politice la TVR? Stelian Tanase acuza interventii de la amicii lui Ponta

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 13:48
5139 citiri
Presiuni politice la TVR? Stelian Tanase acuza interventii de la amicii lui Ponta

Stalian Tanase, presedinte-director general al televiziunii publice, acuza presiuni politice la TVR venite din partea "consilierilor si a amicilor premierului".

Totul a pornit de la un editorial scris de jurnalistul Cornel Nistorescu, care are si o emisiune la TVR.

Textul cu pricina, in care este criticata propunerea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, a aparut pe site-ul Cotidianul.ro si a deranjat se pare tabara premierului Victor Ponta. Sau cel putin asta sustine Stelian Tanase, care a precizat ca a primit "atentionari" referitoare la comentariile lui Cornel Nistorescu publicate pe site-ul citat.

Seful TVR a explicat, pe blogul personal, de la ce a pornit intreaga poveste si de ce considera ca el nu are nicio legatura cu articolele scrise de Nistorescu, jurnalist care colaboreaza cu televiziunea publica.

Stelian Tanase arunca bomba: TVR s-ar putea inchide in primavara

"Constat ca am reusit in cateva zile sa ma pun rau si cu liberalii si cu pesedistii, furnizorii principalilor candidati la presedintie. (...) Cum campania pentru alegerile prezidentiale a inceput, chiar daca neoficial, pun totul pe seama paranoiei din staff-urile respective. Mizele sunt mari asa incat nervozitatea este inevitabila. Teoria conspiratiei face legea.

(...) Tintele criticilor autorului (Cornel Nistorescu - n.red.) sunt pe rand Traian Basescu insusi, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta. Se pare ca articolul i-a fost aratat de un binevoitor premierului, care s-a suparat foarte tare. Ceilalti doi, nu. Cert este ca am primit inca de luni dimineata pe email, sms, telefon sau in direct atentionari, mai ales din zona consilierilor si a amicilor premierului", a notat Tanase.

Directorul TVR a sustinut ca televiziunea si el personal nu au legatura cu articolul respectiv semnat de Nistorescu, ziarist "liber sa scrie ce crede el de cuviinta".

Scandalul din TVR: Angajatii fac plangere penala. Stelian Tanase: Va multumesc frumos!

"De ce sunt presat eu, Stelian Tanase? E simplu. Nistorescu colaboreaza cu TVR, iar eu sunt directorul TVR. Unii cred ca TVR se subordoneaza Guvernului. Eventual, Nistorescu ar trebui dat afara. A aparut chiar ideea (fandacsia, zic eu) ca Nistorescu ar juca un rol prea mare pe langa mine in conducerea TVR si se construiesc tot felul de scenarii. Suntem o tara de scenaristi, cert", a subliniat seful televiziuniii publice.

Acesta a explicat ca Nistorescu "nu are niciun rol dincolo de propria lui emisiune", dar ca exista anumite persoane la varful TVR "care exercita o influenta mult mai mare decat le da dreptul functiile, valoarea, etc. dar acelea se recruteaza dintre cei care reazema usile ministrilor si diversilor lideri politici de care sunt protejati, fapt care ii face intangibili. Numele lor se cunosc bine in TVR", a atentionat Stelian Tanase.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cornel Nistorescu TVR, #scandal TVR Nistorescu, #Tanase Nistorescu Ponta , #TVR