Presedintele interimar al TVR, despre stirile cu plagiatul lui Oprea: N-o sa interzic nimic

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 13:30 3912 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Irina Radu, presedintele director general interimar al TVR, a fost intrebata in timpul audierilor din Comisiile de cultura daca in mandatul ei vor mai aparea stiri "despre plagiatul domnului Oprea", ea spunand ca personal nu va interzice nimic, iar stirile vor depinde de "constiinta" jurnalistilor.

"Ma leg de niste intamplari legate de fostul presedinte. O sa mai putem vedea pe post stiri despre plagiatul domnului Oprea?", a intrebat deputatul Radu Popa, membru al Grupului parlamentar National Democrat.

Stelian Tanase, demis de Parlament de la conducerea TVR. UPDATE: Dragnea vrea sa schimbe legea

Irina Radu a raspuns ca ea personal nu va da interdictii, nefiind in fisa postului ei. "Eu cred ca, daca colegii mei care produc emisiunile au constiinta cum trebuie, vor alege exact ce trebuie sa apara la televizor. Eu pot sa va spun ca n-o sa interzic realizatorilor sau producatorilor de emisiuni sa apara nimeni, pentru ca nu este in fisa postului", a spus noul presedinte director general interimar.

Radu Popa a revenit cu o alta intrebare, legandu-se de acuzatiile lui Stelian Tanase la adresa liderului UNPR Gabriel Oprea. "Ce faceti daca va suna seara nervos domnul Oprea si va spune sa scoateti stirea de pe post?", a intrebat deputatul.

Irina Radu a raspuns evaziv: "Cel putin pana acum domnul Oprea sigur nu are telefonul meu, nu-l cunosc. Deci sansa sa ma sune este minima".

Radu Popa a comentat ca vicepremierul Gabriel Oprea "o sa-l afle daca o sa fie inca o stire despre unul din cele 17 doctorate ale dansului, care sunt originale".

Deputatul UNPR Liliana Minca i-a luat imediat apararea liderului Gabriel Oprea. "Nu cred ca generalul Oprea a decis inchiderea TVR Cultural printr-un telefon. Nu cred ca generalul Oprea, vicepremierul, este de vina ca ati operat concedieri pe banda rulanta la TVR si pe partea cealalta angajari pe banda rulanta. Nu cred ca generalul Oprea este de vina ca in trei ani de mandat TVR este in colaps, in pragul falimentului", a spus aceasta.

Irina Radu, director de programe al SRTV, a fost validata de Comisiile de cultura ale Parlamentului pentru sefia interimara a TVR cu 21 voturi "pentru", 6 abtineri si un vot "impotriva", votul fiind secret.

Ea a fost audiata la Comisiile de cultura ale celor doua Camere ale Parlamentului pentru a prelua interimatul la sefia Televiziunii Publice, dupa ce membrii Consiliului de Administratie si presedintele-director general Stelian Tanase au fost demisi, prin votul plenului reunit.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com