Ponta spune cum sa fie schimbati sefii CNA. Opozitia: O tine pe Georgescu sa-i execute comenzile

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 20:32
8102 citiri
Ponta spune cum sa fie schimbati sefii CNA. Opozitia: O tine pe Georgescu sa-i execute comenzile
Foto: CNA

Premierul Victor Ponta este de parere ca presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA) ar trebui sa fie ales din randul membrilor si sa aiba un mandat de maximum un an, fara posibilitatea de prelungire.

Comentariile prim-ministrului au venit dupa ce Camera Deputatilor a respins miercuri un proiect de lege care prevedea posibilitatea demiterii sefului CNA de catre Parlament odata cu respingerea raportului de activitate al Consiliului, arata Mediafax.

Se asteapta demiterea sefei CNA, Laura Georgescu: Parlamentul a legat, el sa dezlege

"Din punctul meu de vedere - am vorbit si cu colegii mei de la Senat si Camera - cred ca solutia cea mai buna este cea care se aplica la Consiliul Superior al Magistraturii, si anume ca din randul membrilor CNA - presedinte maxim un an, cu mandat care nu poate fi reinnoit. E un sistem care functioneaza la CSM si nu mai lasa loc de discutii, dar ideea ca Parlamentul poate sa retraga membrii CNA cred ca e gresita", a declarat Ponta.

Acesta a explicat ca ideea este gresita pentru ca astfel membrii CNA s-ar schimba de fiecarea data cand s-ar constitui alta majoritate parlamentara.

La randul sau, vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, s-a aratat neplacut surprins de faptul ca deputatii social-democrati au respins initiativa legislativa, adaugand ca PSD s-a razgandit, intrucat vrea sa o mentina pe Laura Georgescu in fruntea institutiei pentru a executa comenzi politice.

Presedintele Comisiei pentru cultura cere demisia conducerii CNA

"Am ramas foarte surprins la votul in plen in momentul in care PSD si-a schimbat pozitia pe care a avut-o la legea de modificare a CNA. Acest proiect a fost initiat de presedintii comisiilor de cultura, de la PSD si PNL. (...) Sunt neplacut suprins si consider ca PSD nu este intersat ca CNA sa functioneze si mentine in fruntea CNA o persoana care nu ar trebui nici macar sa fie in CNA. O mentine pentru ca sa le execute toate comenzile politice care au transformat CNA intr-un instrument de represiune impotriva opozitiei", a precizat Orban.

Camera Deputatilor a fost primul for sesizat in cazul acestui proiect de lege, iar Senatul este camera decizionala.

Membrii CNA care i-au retras sustinerea Laurei Georgescu au solicitat, in luna martie, Parlamentului inlaturarea ei de la sefia consiliului tot printr-o hotarare, asa cum a si numit-o.

Laura Georgescu este acuzata ca a amendat fara motiv unele televiziuni si a trecut cu vederea peste incalcarile legislatiei audiovizualului comise de altele.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Parlament schimbare sef CNA, #sef CNA Parlament, #Ponta mandat un an CNA , #CNA