Ponta si Dragnea - alba, neagra cu libertatea de exprimare

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 19:00
6043 citiri
Ponta si Dragnea - alba, neagra cu libertatea de exprimare
Foto: Ziare.com

Mai multi fosti membri ai Guvernului si-au aratat public sustinerea fata de Antena 3, in cazul evacuarii postului de televiziune din sediile sale in urma cererii ANAF. Printre ei se numara Liviu Dragnea si Victor Ponta, cei doi militand in numele "libertatii de exprimare", desi cel din urma a atacat in numeroase randuri mai multe institutii de presa.

Antenele au trecut de la amenintari la rugaminti: Ce vor de la ANAF si premierul Ciolos

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

De aproape doua saptamani, de cand ANAF a cerut Antenelor sa evacueze sediul in cateva zile, Victor Ponta si-a exprimat in mai multe randuri in mod public sustinerea pentru posturile de televiziune.

Ponta il ataca pe Iohannis dupa ce s-a dezis de Antene: Se refera doar la noi, iobagii, sau si la el - mosierul?

Intai, la putine ore dupa anuntul ANAF, fostul premier a postat o imagine preluata de pe contul de Facebook al lui Mihai Gadea, in care acesta din urma se plangea ca angajatii postului de televiziune trebuie sa paraseasca sediile in cateva zile.

"Antena 3 trebuie executata silit imediat. Altii NU! Ei v-au spus ca isi iau tara inapoi, poate nu ati inteles voi clar de la inceput!", a scris pe Facebook Victor Ponta, a doua zi, alaturi de un articol despre faptul ca statul roman inca nu a recuperat casa pierduta in instanta de presedintele Klaus Iohannis.

"URA care ne conduce din 2014 afecteaza tot - viata politica, economica si sociala, nu DOAR libertatea de exprimare! Dar ne este tuturor frica sa recunoastem asta!", a mai scris Ponta, la cateva minute apoi.

Ulterior, cateva zile mai tarziu, fostul premier l-a atacat pe seful statului, tot intr-un mesaj de pe Facebook, dupa ce presedintele a incercat sa explice ca nu a luat apararea Antenelor si ca deciziile judecatoresti trebuie puse in aplicare fara exceptie.

Basescu, despre fostul sef ANAF: Sluga de Diaconu a preferat sa il linga pe Ponta. Trebuia sa ii ia DNA-ul

In ce il priveste pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, acesta a declarat clar ca, "daca se intampla ca ANAF sa inchida cinci televiziuni, Guvernul Romaniei, care a spus ca protejeaza libertatea presei, cred ca nu mai poate ramane in functie".

"Daca se intampla, noi analizam foarte serios eventualitatea depunerii unei motiuni de cenzura. Devine extrem de periculos pentru democratie, pentru libertatea noastra", a spus Liviu Dragnea, cel care a initiat mult discutata lege a "defaimarii", care a fost contestata tocmai pentru ca nu ar fi democratica si ar ingradi libertatea de exprimare, inclusiv de catre ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti.

Dragnea merge pana in panzele albe pentru Antene: Analizam o motiune de cenzura impotriva lui Ciolos

Dragnea explica ce cauta la Senat in cazul Antena 3, el fiind deputat

Dragnea explica de ce a amenintat Guvernul in cazul Intact: Am vrut sa apar cu toate puterile mele libertatea presei

Dupa cateva zile, Dragnea a explicat declaratiile sale prin "dorinta de a apara cu toate puterile mele, pentru oricine si oricand, libertatea de exprimare si libertatea presei".

"Nu scrie in lege cinci zile. (...) Nu exista in nicio lege cinci zile. Exista termen 30 de zile plus 60 de zile. Am vazut comunicatul ANAF si este un comunicat mincinos. Nu scrie la lege ca trebuie sa trimiti acolo zece duri cu bate care sa intimideze oamenii din niste televiziuni, care sa legitimeze inclusiv invitati, inclusiv parlamentari", a mai spus Dragnea, citat de DC News.

Vanzarea sediilor Antenelor - Un fost ministru al lui Ponta se revolta impotriva sistemului: M-am opus tot timpul!

Antenele, evacuate - Tariceanu: Romania, condusa de forte oculte. Fost ministru al lui Ponta: Nu as fi acceptat asta!

Cei doi nu sunt singurii fosti membri ai Guvernului care au atacat decizia evacuarii Antenelor. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a spus ca Romania este "condusa de forte oculte", in timp ce fostul ministru al Finantelor Eugen Teodorovici, senator PSD, a subliniat ca nu ar fi acceptat o astfel de masura, daca ar fi fost in functie.

Ponta, critic cu Realitatea TV si cu trustul lui Adrian Sarbu

De cand a ajuns prim-ministru, Ponta a atacat mai multe institutii de presa, printre care si Ziare.com, pe 20 aprilie 2015: "ATENTIUNE ATENTIUNE! Ordin de seara pe unitate - editoriale de infierare proletara a lui Ponta".

Insa fostul premier a atacat si Realitatea Media, scriindu-le copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, in luna septembrie 2015, pentru a le atrage atentia asupra institutiei de presa care, potrivit fostului premier, "eludeaza grav prevederile legale si obligatiile fiscale", dar care ar sustine ca are "protectia si sprijinul" PNL.

Ponta, nou atac la Realitatea TV - le scrie lui Gorghiu si Blaga: Ii iertati daca ajungeti la guvernare?

Atunci, Ponta a precizat ca ANAF a cerut in instanta falimentul societatii si a facut sesizare penala la Parchetul ICCJ: "ANAF a intreprins toate masurile legale posibile (cerere faliment la Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a civila, sesizare penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sesizare CSM) insa toate acestea au ramas fara efect concret pana in prezent, fiind 'in lucru' (ceea ce evident ca arata o disfunctionalitate in activitatea judecatorului sindic responsabil) ".

"In cazul in care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veti continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriase sau veti considera ca acestia trebuie 'iertati' ca un fel de recompensa pe care trebuie sa o acordati pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. il primeste in aceasta perioada? Da sau Nu?", a mai scris Ponta.

Ponta, un nou atac la Adrian Sarbu: I-am spus ca trebuie sa plateasca taxe, a spus ca nu crede

In luna decembrie 2014, cu o luna si jumatate inainte ca patronul Mediafax Group, Adrian Sarbu, sa fie arestat pentru delapidare si spalare de bani, Ponta l-a atacat pe acesta, spunand ca omul de afaceri nu vrea in continuare sa isi plateasca taxele. Cu cateva luni inainte, Ponta il atacase pe Sarbu in contextul in care se declansase ancheta impotriva presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, despre care s-a spus ca facea trafic de influenta din biroul premierului de la Palatul Victoria.

"N-a fost nimeni la mine in birou. Nu nimeni, as minti. N-au fost domnul Duicu cu domnul Toba. A fost domnul Sarbu (Adrian Sarbu - n.red.) in schimb si mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot si de atunci sunt tot felul de atacuri", a sustinut fostul premier in luna septembrie 2014, potrivit Agerpres.

Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore: "Cazul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghita" (Video)

Si Liviu Dragnea a criticat Realitatea TV, dar intr-o maniera moderata fata de Victor Ponta. "Acest post de televiziune si-a facut un titlu de glorie din sustinerea lui Klaus Iohannis, la alegerile prezidentiale. Acum vad ca exista un nou proiect politic: Marian Vanghelie. Va doresc succes", spunea Dragnea, in luna ianuarie 2015, chiar in cadrul unei emisiuni la acest post TV, in contextul disensiunilor din PSD dintre Marian Vanghelie si o parte din conducerea de atunci a partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta aparat Antena 3, #Liviu Dragnea aparat Antena 3, #Ponta scandal Antena 3, #Dragnea scandal Antena 3, #Ponta libertate exprimare, #Ponta atac Realitatea Tv , #Antena 3
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Prestatorii A3 ar trebui sa scoata organul de partid si de turnator
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5