PNL cere masuri dupa ce Dragnea si Daea au facut propaganda electorala la TVR

Luni, 13 Mai 2019, ora 11:53 5906 citiri
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a anuntat, luni, ca formatiunea din care face parte solicita CNA si Comisiei de Etica a TVR sa investigheze cum au ajuns presedintele PSD, Liviu Dragnea, si ministrul Agriculturii, Petre Daea, sa faca propaganda electorala in emisiunea "Viata Satului"! si sa se ia masurile care se impun.

"Regimul emisiunilor de promovare electorala este reglementat clar si prevede obligativitatea marcajului specific 'promovare electorala', afisat in mod vizibil pe toata durata difuzarii emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019) . In cadrul emisiunii 'Viata Satului', difuzata duminica, 12 mai 2019, acest afisaj a lipsit. Dragnea si Daea au beneficiat de promovare electorala pe bani publici", a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Deputatul sustine ca in acest caz TVR poate primi o amenda de zeci de mii de lei de la CNA si ca aceasta ar trebui platita nu din banii romanilor, ci sa fie achitata de Dragnea si Daea.

"Interventiile in emisiuni radio-TV ale persoanelor care detin functii publice si reprezinta un partid aflat in competitie electorala pot fi facute strict in probleme legate de exercitarea functiei lor.

In aceste situatii, radiodifuzorii au obligatia sa ia masuri pentru asigurarea echidistantei si a pluralismului de opinii. In plus, nu am vazut nicio intrebare din partea moderatorului care sa arate respect pentru valori precum 'impartialitate si echilibru'", a adaugat Turcan.

Deputatul a comentat si unul dintre anunturile lui Dragnea de la TVR, si anume subventiile mai mari la tomate.

"Obisnuit sa cumpere voturi inainte de alegeri, Dragnea a ramas in pana de idei si promite subventii mai mari la rosii. Probabil asa vrea sa acopere huiduielile de la Galati si Iasi, dar si-a pierdut simtul realitatii. A ajuns "INAMICUL NR.1 AL UE", Liviu Dragnea, sa promita subventii mai mari din bani europeni? Cine, la nivel european, ii mai ia in seama pe Dragnea sau pe oricare altul din PSD?", a notat Raluca Turcan.

Citeste si Dragnea, in campanie la Viata Satului: a anuntat ca dubleaza subventiile la tomate si le extinde la alte legume

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News