PNL cere demisia directorului TVR, Doina Gradea, dupa inregistrarile in care jigneste jurnalistii

Joi, 03 Mai 2018, ora 17:10 3699 citiri
Foto: Captura video/ YouTube Starea Natiei

PNL cere demisia presedintelui-director general al SRTv, Doinei Gradea, iar daca nu va face acest lucru pana marti, va fi convocata la audieri in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor, a anuntat purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca.

"PNL este stupefiat de informatiile care au fost facute publice din interiroul TVR, despre maniera in care conducerea actuala a Televiziunii Publice, numita de PSD, incearca sa preia controlul absolut al acestei institutii si sa puna pumnul in gura jurnalistilor critici cu puterea", a spus Danca.

PNL a cerut demisia Doinei Gradea, iar daca pana marti nu va face acest lucru, va fi convocata la audieri in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor.

"PNL cere demisia presedintelui directorului general Doina Gradea, si daca pana marti nu intelege sa dea curs acestei solicitari, presedintele Comisiei de cultura, Gigel Stirbu, o va convoca la audieri. Ceea ce se intampla in Televiziunea Publica este de neacceptat, cu atat mai mult cu cat aflam despre abuzuri de neimaginat din partea unui director general la adresa jurnalistilor, chiar in Ziua Mondiala a Libertatii Presei", a continuat acesta.

El afirma ca PSD a "capturat" statul roman, iar acum baga pumnul in gura jurnasistilor Televiziunii Publice.

"PSD si ALDE au capturat statul roman, institutie dupa institutie, de la Curtea de Conturi, ANRE, ASF, astazi am vazut si Consiliul Concurentei, aflam cum vor sa bage pumnul in gura jurnalistilor de la Televiziunea Publica si dupa exprimarea doamnei directorgeneral, daca eaceste inregistrari sunt adevarate, acesti jurnalisti trebuie taiati de pe post. Este un atac incalificabil al unui manager de televiziune la adresa independentei editoriale a jurnalistilor. Jurnalistii din aceasta tara nu mai au voie nici sa puna intebari", a mai spus Danca.

O prima parte a unei anchete realizate de jurnalistul Dragos Patraru in ultimele sapte luni, "de cand am aflat planul pe care noua conducere il are cu TVR", a fost publicata joi, de Ziua Mondiala a Libertatii Presei, pe platforma YouTube, unde mai multe inregistrari din discutii cu Doina Gradea, presedinte-director general al SRTv, si Eduard Darvariu, director TVR 1 si producator executiv, releva, spune el, actiuni de intimidare, amenintari si cenzura.

Acordul semnat cu SRTv ii impune lui Patraru sa nu vorbeasca "de rau" institutia, cu exceptia situatiei in care este vorba despre interesul public.

In inregistrarea video publicata joi pe YouTube, Dragos Patraru reclama, in calitate de avertizor public: actiuni de intimidare, amenintari, cenzura, incalcarea valorilor si normelor etie ale TVR, decizii editorile impotriva interesului public si decizii financiare impotriva bugetului.

Citeste mai multe despre acest subiect si vezi VIDEO aici: Dragos Patraru a difuzat o inregistrare incredibila din TVR. Directorul Doina Gradea spune ca jurnalistii merita "pumni in gura" si sa fie "taiati" (Video)

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii