Pliantele publicitare, cel mai eficient instrument de marketing in retail

Advertorial
Marti, 21 Februarie 2017, ora 11:51
18984 citiri
Pliantele publicitare, cel mai eficient instrument de marketing in retail

(P) Distribuite in cutiile postale sau in zonele intens circulate, pliantele reprezinta o sursa principala de informare cu privire la ofertele unor magazine si nu numai. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, aproximatix 60% dintre romani citesc cu atentie brosurile si astfel de materiale publicitare, impartite in conformitate cu un plan strategic implementat corespunzator.

Concepute special pentru a crea un impact psihologic pozitiv, studiile au demonstrat ca acestea au devenit, cu timpul, o solutie viabila la informarea prin intermediul mass-media.

Cercetarile sociologice din ultimii ani au scos in evidenta ca 68% dintre subiecti acorda o atentie sporita materialelor informative, precum fluturasii publicitari, brosurile sau cartile de vizita.

In plus, sondajele au reliefat procentul scazut al potentialilor clienti care ignora pliantele.

Asadar, doar 7% dintre romani se pare ca nu aloca timp suficient pentru a cunoaste mai bine ofertele si promotiile magazinelor prin intermediul acestora. Pe de alta parte, insa, 89% dintre repondenti au achizitionat, cel putin odata, produsele prezentate in oferte.

Statisticile ne arata importanta distributiei de pliante

Datele ne arata ca, in fiecare gospodarie in care ajung, materialele de informare in masa sunt citite de cel putin doi membri ai unei familii.

In ceea ce priveste distributia, cea mai mare pondere este detinuta, la nivel local, de catre companiile de retail, care le considera cel mai productiv canal de publicitate.

Spre deosebire de promovarea media, costurile sunt reduse, ceea ce permite o focusare mai atenta asupra publicului-tinta. Comparativ cu anii precedenti, atunci cand doar 40% din populatia tarii beneficia de facilitatea primirii pliantelor in cutiile postale, acest procent este intr-o continua crestere.

"Letterbox marketing" - asa cum este denumit de catre specialisti, are un potential imens de dezvoltare, si este in stransa legatura cu dezvoltarea tehnologica si a industriei tipografice. Inovatiile in tehnologia informatiei si a artei tipografice permit inserarea logo-ului si sloganului companiei, dar si prezentarea cu lux de amanunte a ofertelor si reducerilor promotionale.

Ce se intampla la nivel european, in materie de pliante?

In Europa Centrala si de Vest, tiparirea si distributia de pliante publicitare s-a dovedit a fi, de-a lungul timpul, o alternativa mult mai rentabila decat in Romania.

Mai mult de jumatate din bugetul de promovare al companiei de retail se aloca in acest scop. Aproximativ 65% dintre europeni vad in acestea un instrument util, iar, la nivelul "batranului continent", se poate vorbi de o adevarata traditie in primirea si citirea lor.

Pe scurt, pliantele publicitare sunt oglinda perfecta a profesionalismului companiei, sursa de transmitere a unor informatii de larg interes pentru populatie si inlesnesc relationarea intre comerciant si consumator.

De aceea, in momentul in care se face o solicitare de oferta, cumparatorul este sfatuit sa apeleze la culori "indraznete", cat mai atractive, si sa aleaga formatul in functie de cantitatea de informatie pe care intentioneaza sa o transmita!

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#pliante publicitare, #fluturasi publicitari , #publicitate