Petitii pentru pastrarea emisiunii lui Moise Guran in grila TVR

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 18:48
5309 citiri
Petitii pentru pastrarea emisiunii lui Moise Guran in grila TVR
Foto: tvr.ro

Sustinatorii realizatorului TVR Moise Guran au inceput sa semneze o petitie prin care cer mentinerea emisiunii acestuia, "Bizidai", in grila postului public de televiziune. Ei cer presedintelui TVR si premierului Victor Ponta sa se opuna presiunilor politice exercitate asupra televiziunii publice.

"Domnule presedinte director general al TVR, Stelian Tanase... in calitate de platitor de abonament radio-TV va solicit cu respect sa nu retrageti 'Biziday' din grila de programe ale TVR, iar daca exista presiuni politice in acest sens sa ne chemati pe noi, telespectatorii, sa demonstram pentru sprijinirea ei", se arata intr-una din cele doua scrisori care formeaza petitia, potrivit Romania Curata.

Intr-o a doua scrisoare, de data aceasta adresata premierului Victor Ponta, cel care a lansat petitia, deja semnata de aproximativ 200 de persoane vineri la ora 18:00, solicita dezmintirea zvonurilor ca emisiunea lui Moise Guran urmeaza sa fie retrasa pe perioada campaniei electorale.

"Stimate domnule prim-ministru Victor Ponta, Va rugam respectuos, dar ferm, sa dezmintiti in mod expres zvonurile privitoare la retragerea pe perioadei campaniei electorale a emisiunii 'Biziday', realizate de catre Moise Guran, exprimandu-va in mod clar parerea despre aceasta situatie", spune scrisoarea.

Moise Guran a luat pozitie vineri, explicand intr-o scrisoare publica felul in care a perceput el discutiile legate de retragerea emisiunii sale.

"Ceea ce pot sa va spun este ca deocamdata sunt la TVR. S-ar putea sa fiu si luni la TVR, s-ar putea sa nu mai fiu luni la TVR, si trebuie sa va dau niste explicatii. Nu sunt victima si, sincer sa va spun, ma si ofenseaza asa gandul ca ar putea Victor Ponta sa ma dea pe mine afara de undeva, pentru ca eu ma consider profesionist in domeniul meu, ceea ce cu greu se poate spune despre primul ministru al Romaniei in momentul de fata", scrie Moise Guran.

El a explicat ca, in urma cu o luna, grila de toamna a TVR a fost respinsa de Consiliul de Administratie a postului public, la initiativa unui reprezentant al PSD si, ca urmare, TVR-ul trebuie sa se rezume la a da reluarile de peste vara, in loc sa intre cu emisiuni noi si ca razboiul taberei PSD cu presedintele TVR, Stelian Tanase, continua.

"Dincolo de toate astea, razboiul dintre Stelian Tanase si Consiliul de Administratie, mai exact cu partea PSD din Consiliul de Administratie, si nu mai stiu cine din Consiliul Director, ca nu m-am bagat niciodata in razboaiele lor, ca nu-mi place chestia asta, risca sa ucida, pe bune, televiziunea publica", spune Guran.

"Nu, eu raman jurnalist in continuare, ca asta e job-ul meu si asta e ceea ce fac eu in viata, si fac ceea ce stiu, nu vreau sa fiu jurnalistul de casa al nu stiu cui. Iar asta cu Ponta care ma da pe mine afara de la TVR, chiar ma ofenseaza", isi incheie Moise Guran scrisoarea.

Presedintele director general al TVR, Stelian Tanase, a declarat de mai multe ori ca se fac presiuni politice asupra sa pentru indepartarea unor realizatori incomozi si a emisiunilor lor.

Moise Guran l-a pus in dificultate pe premierul Victor Ponta in urma cu un an de zile, in perioada protestelor privind exploatarea de la Rosia Montana, cand l-a avut invitat la emisiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Moise Guran petitie pastrare emisiune, #Moise Guran explicatie scoatere emisiune, #Ponta Stelian Tanase petitie Guran , #TVR