Pe cine ar vrea Iohannis sa trimita la CNA

Joi, 05 Februarie 2015, ora 17:06
3571 citiri
Pe cine ar vrea Iohannis sa trimita la CNA
Foto: Ziare.com/Arhiva

Dorina Rusu a fost propusa membru titular in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), de catre presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse din Comisiile pentru Cultura ale Parlamentului citate de Mediafax, propunerea ar fi fost deja inaintata Comisiilor de Cultura din Parlament, care luni dimineata ar urma sa audieze doi candidati propusi de cei in drept (presedintele Romaniei si Camera Deputatilor) pentru ocuparea locurilor vacante in Consiliul National al Audiovizualului, au mai spus sursele citate.

Camera Deputatilor nu a inaintat inca propunerea sa pentru un membru titular in CNA.

Fosta jurnalista Dorina Rusu este vaduva omului politic liberal Horia Rusu. Aceasta este si presedintele Fundatiei "Horia Rusu".

Consiliul National al Audiovizualului functioneaza in prezent cu doar 9 dintre cei 11 membri titulari cat ar trebui sa aiba potrivit Legii audiovizualului.

In octombrie 2014, au expirat mandatele in CNA ale Narcisei Iorga (propusa de fostul presedinte Traian Basescu) si Cristinei Trepcea (propusa de Camera Deputatilor).

Narcisa Iorga a fost propusa pentru un nou mandat in Consiliul National al Audiovizualului, tot de catre Traian Basescu, insa la inceputul lunii decembrie 2014 plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a respins propunerea ca aceasta sa fie numita din nou membru in CNA.

Pe de alta parte, o alta propunere - cea a lui Marius Epure, seful Biroului de presa al Partidului Conservator (PC) - pentru functia de membru in CNA nu a fost luata in considerare, intrucat acesta ar fi fost propus doar de PC si nu de Camera Deputatilor, asa cum ar fi trebuit, dupa cum a anuntat, in luna decembrie, presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Georgica Severin.

In prezent, Consiliul National al Audiovizualului include 9 membri: Laura Georgescu (presedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri si este numit de Parlament.

Durata mandatului membrilor CNA este de 6 ani, potrivit Legii audiovizualului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis Dorina Rusu membru CNA, #Iohannis numire membru CNA , #CNA