Partidul lui Ciolos si USR cer impreuna demiterea sefei TVR: Considera ca jurnalistii trebuie sa fie recunoscatori PSD

Joi, 03 Mai 2018, ora 19:22
4358 citiri
Partidul lui Ciolos si USR cer impreuna demiterea sefei TVR: Considera ca jurnalistii trebuie sa fie recunoscatori PSD
Foto: USR/Miscarea Romania Impreuna

Miscarea Romania Impreuna, partidul fondat de fostul premier Dacian Ciolos, si USR s-au unit pentru o declaratie comuna in care cer demiterea Doinei Gardea de la sefia postului public de televiziune, dupa ce Dragos Patraru a publicat inregistrari in care aceasta are un limbaj incalificabil la adresa jurnalistilor TVR.

"Este deosebit de toxic pentru Romania faptul ca majoritatea PSD-ALDE din Parlament incearca subordonarea editoriala a canalului public, folosind mecanismul dependentei financiare a televiziunii publice fata de Parlament prin alocarea bugetului anual.

Directorul general al TVR, Doina Gradea, considera ca angajatii postului public trebuie sa fie recunoscatori PSD, pentru ca PSD le-a acordat un buget mare anul acesta si lasa sa se inteleaga ca libertatea editoriala este negociabila atunci cand coalitia majoritara aproba finantarea televiziunii publice", se arata in mesajul comun al celor doua formatiuni politice.

Acestia condamna si limbajul folosit la adresa unei jurnaliste care i-a adresat intrebari incomode primarului general al Bucurestiului Gabriela Firea.

"De asemenea, din dezvaluirile aparute astazi reiese ca un reporter al TVR este insultat de catre directorul general TVR, Doina Gradea, cu apelativul 'cap de porc' pentru ca ii adreseaza intrebari incomode primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Tot doamna Gradea spune ca angajatii ar trebui 'taiati', deoarece nu-si vad interesul, sunt 'hateri innascuti', lovind in cei care sunt la putere si care le dau bani. 'Interesul' TVR, asadar, este acela de a raspunde la comenzile PSD pentru ca PSD imparte bugetul.

Aceste dezvaluiri din televiziunea publica arata o situatie revoltatoare: TVR este indreptata intr-o zona de subordonare editoriala in fata coalitiei de guvernare de chiar directorul ei. Jurnalistii sunt intimidati pentru ca nu se comporta slugarnic cu puterea. Dar definitia meseriei de jurnalist intr-o democratie nu este aceea de a fi slugarnic si nici aservit clientelei politice! Probabil ca ne-am obisnuit prea mult cu derapajele si ne-am indepartat de definitia corecta", se mai arata in documentul citat.

Ei spun ca pare tot mai clar ca PSD a cumparat televiziunea publica din bani publici si ca o prima solutie cer demisia Doinei Gradea.

"Televiziunea publica pare sa isi abandoneze misiunea de a fi in slujba cetatenilor. In acest moment este limpede pentru toti ca actuala putere, cu bani publici, a cumparat si isi aserveste TVR.

Consideram ca presiunile editoriale din televiziunea publica trebuie sa inceteze imediat iar directorul general, Doina Gradea, trebuie sa-si dea demisia pentru ca a ales sa serveasca puterea politica in detrimentul informarii corecte a publicului", conchid cei de la Romania Impreuna si USR.

Anterior, si cei de la PNL au cerut acelasi lucru.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#USR Ciolos demisie Gardea TVR, #cap de porc gardea TVR , #TVR
Comentarii
Poza lia_stoenescu
lia_stoenescu
rank 5
A cazut 473, ce tinea TVR/ Legata-n lanturile ei, dar tot degeaba e!
Poza bum
bum
rank 5