Parlamentul transeaza miercuri viitorul TVR pentru anul electoral 2016

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 07:56 1482 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Plenul reunit al Parlamentului va dezbate si va vota miercuri raportul privind activitatea TVR din anul 2014, care a fost respins recent de Comisiile pentru Cultura.

"Este raportul Comisiilor pentru Cultura, care trebuie sa fie dezbatut in cel mai scurt timp si am decis sa-l dezbatem miercuri, sa-l supunem votului. Miercuri va fi si votul pentru raport. Daca raportul va fi aprobat, fiind raport de respingere, atunci se dizolva Consiliul de Administratie", a anuntat luni Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, citat de Mediafax.

Daca va fi demisa conducerea TVR, Comitetul liderilor din Parlament urmeaza sa propuna membrii unui nou Consiliu de Administratie, care sa fie si el supus votului tot in plenul reunit.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat in weekend ca PSD incearca sa politizeze excesiv televiziunea publica, cu scopul de a beneficia de sprijin mediatic in campania electorala pentru alegerile locale si parlamentare din 2015.

Stelian Tanase, presedintele director general al TVR din iunie 2014, spune ca nu se considera o victima daca va fi demis din functie de Parlament.

"A fost o perioada frumoasa, am avut multe de invatat. Nu sunt o victima. Un om serios nu are ce cauta in politica", a declarat luni seara Stelian Tanase, intr-o emisiune chiar la TVR.

Pe de alta parte, Stelian Tanase a dezvaluit ca a fost sunat de Gabriel Oprea in legatura cu plagiatul de care e acuzat.

"Generalul Oprea m-a sunat intr-o zi ca seara, la stiri, s-a dat un material cu plagiatul lui. Mi-a spus ca numai televiziunea de stat il ataca pe el. I-am spus ca nu exista televiziune de stat in Romania", a precizat Tanase.

In schimb, acesta s-a aratat nemultumit ca premierul Victor Ponta da declaratii la televiziuni private, nu la TVR.

"Normal este ca atunci cand parlamentarii, guvernul, au ceva de spus, sa o faca la Televiziunea Publica. In alte tari premierului i se interzice sa apara la televiziuni private", a spus el.

In context, Stelian Tanase a sustinut ca Guvernul trebuie sa majoreze taxa TV. "Guvernul Ponta este dator, pentru ca a semnat un memorandum ca se mareste taxa TV", a reamintit Stelian Tanase.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii