Parlamentul reia votul pentru seful TVR, care "nu are facultatea terminata la 40 de ani"

Marti, 29 Martie 2016, ora 07:27
2803 citiri
Parlamentul reia votul pentru seful TVR, care "nu are facultatea terminata la 40 de ani"
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul se reuneste marti seara pentru a vota noul sef al televiziunii publice, dupa ce saptamana trecuta decizia a fost amanata din lipsa de cvorum.

Sedinta plenului reunit este programata pentru marti, la ora 18.

Parlamentarii au votat saptamana trecuta noul consiliu de administratie al TVR format din: Christel Topescu, George Orbean, Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Ghiurco si Teodor Gabriel Giurgiu.

Membrii CA l-au ales drept presedinte-director general pe reprezentantul Guvernului, George Orbean.

Orbean nu a obtinut avizul comisiilor reunite de Cultura, iar validarea sa in plen nu a intrunit cvorumul necesar in plenul reunit al Parlamentului.

Seful TVR, greu de validat - Sedinta din Parlament a inceput cu o pauza

La exprimarea votului, 199 de parlamentari au raspuns "prezent", in conditiile in care cvorumul necesar era 272. Inaintea votului, la apelul nominal se constatase prezenta a 274 de parlamentari. Si-au exprimat votul 189 de parlamentari, inregistrandu-se 130 de voturi "pentru" si 55 de voturi "impotriva", iar patru voturi au fost anulate.

Tariceanu: George Orbean, propus la sefia TVR, nu are facultatea terminata la 40 de ani

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat, miercuri, propunerea facuta de CA pentru functia de presedinte-director general al TVR.

"Sunt profund dezamagit ca, din Consiliul de Administratie al TVR, nu s-a gasit a se face o alta propunere decat o persoana care nu are facultatea terminata la varsta de 40 de ani. Lucrul acesta mi se pare definitoriu pentru modul in care selectam si numim, sigur, din fericire nu s-a ajuns la confirmare prin vot, dar propunem persoane care nu au nici cea mai mica competenta pentru a ocupa acest post", a declarat presedintele Senatului.

Si Liviu Dragnea a avut comentarii mai mult ironice.

"Constat ca Guvernul, in frunte cu premierul Dacian Ciolos, si-a asumat raspunderea in ceea ce priveste problema TVR. Presedinte-director general este reprezentatul Guvernului, domnul George Orbean, pus de premierul Dacian Ciolos. Asta inseamna ca a avut incredere in dumnealui, deci au realizat un binom foarte eficient si problema TVR va fi discutata la Guvern si va fi rezolvata de Guvern", a afirmat liderul PSD la Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#TVR presedinte director vor Parlament, #George Orbean sef TVR , #TVR