Parlamentul reia votul pentru seful TVR, care "nu are facultatea terminata la 40 de ani"

Marti, 29 Martie 2016, ora 07:27 2783 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul se reuneste marti seara pentru a vota noul sef al televiziunii publice, dupa ce saptamana trecuta decizia a fost amanata din lipsa de cvorum.

Sedinta plenului reunit este programata pentru marti, la ora 18.

Parlamentarii au votat saptamana trecuta noul consiliu de administratie al TVR format din: Christel Topescu, George Orbean, Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Ghiurco si Teodor Gabriel Giurgiu.

Membrii CA l-au ales drept presedinte-director general pe reprezentantul Guvernului, George Orbean.

Orbean nu a obtinut avizul comisiilor reunite de Cultura, iar validarea sa in plen nu a intrunit cvorumul necesar in plenul reunit al Parlamentului.

Seful TVR, greu de validat - Sedinta din Parlament a inceput cu o pauza

La exprimarea votului, 199 de parlamentari au raspuns "prezent", in conditiile in care cvorumul necesar era 272. Inaintea votului, la apelul nominal se constatase prezenta a 274 de parlamentari. Si-au exprimat votul 189 de parlamentari, inregistrandu-se 130 de voturi "pentru" si 55 de voturi "impotriva", iar patru voturi au fost anulate.

Tariceanu: George Orbean, propus la sefia TVR, nu are facultatea terminata la 40 de ani

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat, miercuri, propunerea facuta de CA pentru functia de presedinte-director general al TVR.

"Sunt profund dezamagit ca, din Consiliul de Administratie al TVR, nu s-a gasit a se face o alta propunere decat o persoana care nu are facultatea terminata la varsta de 40 de ani. Lucrul acesta mi se pare definitoriu pentru modul in care selectam si numim, sigur, din fericire nu s-a ajuns la confirmare prin vot, dar propunem persoane care nu au nici cea mai mica competenta pentru a ocupa acest post", a declarat presedintele Senatului.

Si Liviu Dragnea a avut comentarii mai mult ironice.

"Constat ca Guvernul, in frunte cu premierul Dacian Ciolos, si-a asumat raspunderea in ceea ce priveste problema TVR. Presedinte-director general este reprezentatul Guvernului, domnul George Orbean, pus de premierul Dacian Ciolos. Asta inseamna ca a avut incredere in dumnealui, deci au realizat un binom foarte eficient si problema TVR va fi discutata la Guvern si va fi rezolvata de Guvern", a afirmat liderul PSD la Parlament.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News