Parlamentul decide luni daca Monica Ghiurco va fi sefa televiziunii publice

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 08:41 1504 citiri
Foto: Ziare.com

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului se intruneste, luni, de la ora 18.00, pentru a vota asupra propunerii ca Monica Ghiurco, nominalizata de Consiliul de Administratie al SRTv presedinte-director general, sa preia conducerea Televiziunii publice.

La ora 14.00, Monica Ghiurco va fi audiata in Comisiile reunite de Cultura ale celor doua Camere, inaintea votului din plen. Sedinta Camerei Deputatilor si Senatului este programata pentru ora 18.00, potrivit News.ro.

Monica Ghiurco, reprezentantul angajatilor in Consiliul de Administratie, a fost votata de membrii CA pentru functia de presedinte director general al TVR. La intalnirea celor 13 membri ai Consiliului de Administratie al TVR, Monica Ghiurco, reprezentantul angajatilor in CA al televiziunii publice, a primit 7 voturi.

Pentru acelasi post a candidat si Irina Radu, numita de PSD in Consiliul de Administratie al TVR si fost presedinte-director interimar al institutiei, care a primit sase voturi.

Comisiile de cultura reunite vor audia luni nominalizarea pentru presedinte director-general al TVR, urmand ca in aceeasi seara plenul reunit al Parlamentului sa voteze aceasta propunere, a declarat pentru News.ro presedintele Comisiei de cultura din Senat, Georgica Severin.

Miercurea trecuta, alegerea unui nou presedinte director general al TVR de catre membrii CA a fost amanata pentru o saptamana, asteptandu-se revenirea in tara a reprezentantului UDMR, care era in strainatate.

Membrii CA al TVR au cerut comisiilor parlamentare de cultura sa gaseasca o solutie legala, in conditiile in care s-a inregistrat de doua ori paritate la vot pentru presedintele director general al televiziunii publice, prima data candidand Radu Carp (PNL) si Doina Gradea (PSD), iar a doua oara Monica Ghiurco (angajatii TVR) si Doina Gradea (PSD).

In cele doua runde de vot s-au inregistrat cate sase voturi pentru fiecare candidat, in conditiile in care reprezentantul UDMR lipsea.

Noul Consiliu de Administratie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Topescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Monica Ghiurco este a doua propunere pentru ocuparea acestei functii, dupa ce plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean in functie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News