Parlamentul a votat noua componenta CNA. Iata cine va veghea ce putem sa vedem la TV

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 17:49
8108 citiri
Parlamentul a votat noua componenta CNA. Iata cine va veghea ce putem sa vedem la TV
Foto: Arhiva (Camera Deputatilor)

Parlamentul a adoptat, miercuri, in plen, numirea a 7 membri care urmeaza sa ocupe posturile vacante din cadrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Consiliul National al Audi0vizualului (CNA) e important, deoarece este singurul in masura sa asigure "o piata a audiovizualului bazata pe libertate de exprimare, pluralism si libera concurenta", potrivit site-ului propriu.

Consiliul are 11 membri, alesi in functie pentru o perioada de 6 ani. Pe 20 decembrie expira mandatul urmatorilor membri: Laura Corina Georgescu (actualul presedinte), Florin Gabrea, Rasvan Popescu (actualul vicepresedinte), Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda si Borsos Orsolya Eva.

In consecinta, Senatului, Camerei Deputatilor, Guvernului si Presedintiei li s-a cerut sa trimita propuneri pentru noi membri, care sa isi preia mandatul incepand cu finele lunii decembrie. Potrivit legii, Senatul a propus 3 membri, Camera Deputatilor 2 membri, iar Guvernul si Presedintia cate un membru.

Dintre toate propunerile, pe 13 noiembrie, comisiile de Cultura din Senat si Camera Deputatilor au dat aviz pozitiv pentru a ocupa posturile vacante din cadrul CNA pentru: Nicolae Balasa (propunere PSD din partea Senatului), Monica Gubernat (propunere PSD din partea Camerei Deputatilor), Elena Sorescu (propunere PSD de la Camera Deputatilor), Alexandru Cristea (propunere PNL din partea Senatului) si Eva Borsos Orsolya (propunere UDMR din partea Senatului).

Presedintia a propus-o pe Cristina Ancuta Pocora, fost deputat PNL de Ialomita, iar Guvernul l-a propus pe actualul vicepresedinte al CNA, Rasvan Popescu.

Azi Parlamentul a confirmat numirea noilor membri propusi si audiati in ajun de comisiile de cultura reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor. Iata rezultatele votului:

1. Nicolae Balasa, propus de PSD din partea Senatului (288 de voturi pentru si 43 impotriva);

2. Alexandru Cristea, propus de PNL din partea Senatului (287 de voturi pentru si 44 impotriva);

3. Eva Borsos Orsolya, propusa de UDMR din partea Senatului (289 de voturi pentru si 42 impotriva);

4.Monica Gubernat, propusa de PSD din partea Camerei Deputatilor (289 de voturi pentru si 42 impotriva);

5. Elena Sorescu, propusa de PSD din partea Camerei Deputatilor (289 de voturi pentru si 42 impotriva);

6. Cristina Pocora, propusa de Administratia Prezidentiala (286 de voturi pentru si 45 impotriva);

7. Rasvan Popescu, propus de Guvern (288 de voturi pentru si 43 impotriva);

Cine sunt membrii CNA confirmati in functii

Nicolae Sorin Balasa este, potrivit informatiilor de pe site-ul CNA, inspector teritorial al instituiei pentru zona Gorj si Dolj.

Despre Alexandru Cristea, presa a relatat ca este director-ajunct al Muzeului Cotroceni.

Eva Orsolya Borsos a fost initial membru supleant al CNA si a devenit membru titular in 2016, dupa demisia lui Lorand Turos. A lucrat anterior in Ministerul Fondurilor Europene. Pe site-ul CNA nu figureaza niciun CV si nicio prezentare a experientei profesionale a Evei Orsolya Borsos.

Monica Gubernat, reconfirmata in functie la CNA, este, potrivit CV-ului postat pe site-ul CNA, doctorand al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative in domeniul comunicarii publice. A facut parte din echipa tehnica de campanie a PSD in anii 2000 si 2004 si a lucrat la Ministerul Turismului.

A fost consilier in cadrul Parlamentului Romaniei avand ca atributii monitorizarea presei scrise.

Ramona Elena Sorescu a fost, potrivit presei, producator executiv la Realitatea TV intre anii 2007 si 2011, dar a lucrat si la TVR si Money Channel. In plus, sustin jurnalistii, Elena Sorescu a lucrat si pentru lantul de hoteluri Phoenicia, detinut de investitorul Mohammad Murad.

Cristina Ancuta Pocora a fost mai intai secretar de stat, in perioada 2006-2008 si apoi deputat PNL de Ialomita intre anii 2008-2016. A absolvit SNSPA si a fost purtator de cuvant al partidului.

Razvan Popescu a fost, inainte sa devina membru CNA, jurnalist de presa scrisa si radio. A lucrat la BBC, a fost redactor sef la TVR si purtator de cuvant al Guvernului si al Presedintiei Romaniei. A absolvit Facultatea de Geologie din Bucuresti si a obtinut o diploma in Jurnalism, la Universitatea de Stat din California. A publicat sase carti si a semnat scenariile a sase filme artistice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegere membri CNA, #schimbare membri CNA, #Parlament vot membri CNA , #CNA