OTV, amendat din nou pentru campanie electorala ilegala

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 17:40 1568 citiri
Foto: Arhiva

Postul OTV a primit o noua amenda de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), in cuantum de 50.000 de lei, pentru incalcari ale legislatiei audiovizuale in timpul campaniei electorale.

Pe 22 mai, OTV a fost amendat cu 25.000 de lei pentru mai multe incalcari ale legislatiei audiovizuale in campania electorala, precum prezenta steagului Romaniei in emisiuni electorale, difuzarea unor sondaje fara a fi precizata metodologia, dar si prezenta lui Dan Diaconescu in calitate de reprezentant al propriului partid.

In sedinta de miercuri, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a constatat dezechilibre in emisiunile electorale difuzate de post in perioada campaniei, precum si in informatiile difuzate pe crawl privind competitorii electorali.

In emisiunile electorale, in perioada 11 - 31 mai, prezenta PP-DD a fost de peste 42 de ore in prima saptamana, circa 81 de ore si jumatate in cea de-a doua saptamana si de aproape 47 de ore in cea de-a treia saptamana, in timp ce celelalte partide au avut o prezenta mult redusa fata de partidul condus de Dan Diaconescu.

Pe crawl, in perioada mentionata, numarul de prezente ale lui Dan Diaconescu a fost de 99, ale PP-DD - 18, UNPR - 41, USL - 5, PDL - 2 si UDMR - 2.

Membrii CNA reuniti miercuri in sedinta au votat in unanimitate dublarea celei mai recente amenzi date postului OTV pentru nereguli in campanie, astfel ca acesta a fost sanctionat cu o amenda in cuantum de 50.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News