OTV, amenda de 10.000 de lei de la CNA

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 17:12 1491 citiri
Foto: Arhiva

Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat marti postul OTV cu o amenda de 10.000 de lei dupa ce in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" s-au incalcat prevederile legale cu privire la dreptul la propria imagine.

Membrii CNA au decis sa amendeze postul OTV dupa ce au constatat ca in contextul unei dezbateri de interes public, cazul mortii baschetbalistului american Chauncey Hardy, din localitatea Giurgiu, moderatorul a discutat in mod tendentios cu invitatii din studio despre o persoana publica, fara a solicita dovezi care sa probeze afirmatiile acuzatoare, se arata intr-un comunicat CNA remis Ziare.com.

Tot in sedinta de marti, CNA a dat somatie publica pentru postul Realitatea Tv, deoarece in cadrul unei emisiuni informative s-au difuzat informatii confidentiale, adica adresa unei persoane.

Postul de televiziune a incalcat dispozitiile CNA care prevad ca "informatiile privind adresa unei persoane sau a familiei sale si numerele lor de telefon nu pot fi dezvaluite fara permisiunea acestora".

I.U.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News