Oana Stanciulescu raspunde Ambasadei Israelului: O astfel de acuzatie abjecta nu ar trebui nici macar ascultata

Duminica, 27 Martie 2016, ora 16:40
13920 citiri
Oana Stanciulescu raspunde Ambasadei Israelului: O astfel de acuzatie abjecta nu ar trebui nici macar ascultata
Foto: Facebook/Oana Stanciulescu

Dupa ce Ambasada Israelului la Bucuresti a transmis, vineri, o reactie oficiala dura cu privire la numirea in functia de membru al Consiliului de Administratie al TVR a Oanei Stanciulescu, jurnalista a replicat, duminica, afirmand ca punctul de vedere al ambasadei este "nefundamentat".

Intr-o scrisoare deschisa adresata ambasadorului Israelului in Romania, remisa Ziare.com, Oana Stanciulescu afirma ca punctul de vedere al ambasadei (in care se afirma ca jurnalista a avut nenumarate exprimari publice antisemite si simpatii vadite fata de Miscarea Legionara), "atat de dur", este nefundamentat.

O numire la sefia TVR starneste revolta Ambasadei Israelului la Bucuresti

"Am primit cu multa dezamagire vestea ca misiunea diplomatica a Israelului la Bucuresti si-a exprimat un punct de vedere atat de dur - si, dupa cum voi arata in aceasta scrisoare, nefundamentat - cu privire la persoana si activitatea mea jurnalistica.

Desi odata cu nominalizarea in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane, atacurile la adresa mea au fost declansate brusc si din zone politice sau administrative care nu-si exprimasera anterior nicio nemultumire cu privire la prestatia mea publica, am avut convingerea ca ultimele zile au permis oricui interesat de acest scandal artificial sa se convinga singur cu privire la validitatea 'acuzatiilor' ce mi se aduc", isi incepe Oana Stanciulescu scrisoarea.

"Constat, insa, ca imi revine obligatia de a-mi demonstra 'nevinovatia', desi unul dintre principiile fundamentale ale democratiei - in numele careia activeaza acuzatorii mei publici - ne invata ca acuzatiile trebuie probate, nu demontate.

Aceasta scrisoare deschisa adresata Excelentei Voastre e insotita de un scurt material video, o sinteza a celor mai relevante declaratii ale mele cu privire la subiectele aduse in discutie de detractorii mei.

Am preferat sa fac apel la arhiva de presa in locul unei scrisori de intentie, pentru ca nu as vrea sa las nimanui senzatia ca discursul sau convingerile mele pot suferi modificari in functie de numarul semnatarilor unei scrisori insultatoare", se arata in scrisoarea insotita de un colaj de inregistrari.

Referitor la acuzatia ca ar sustine Miscarea Legionara si ar nega existenta Holocaustului, Oana Stanciulescu insereaza o declaratie mai veche, in care face referire la aceste subiecte: "Nu sunt legionara, simpatizez cu partidele istorice, PNT si PNL, de la inceputul anilor 1990 (...) As vrea sa mentionez, si voi face asta ca un laitmotiv toata seara, ca nu sunt legionara. (...)

Felicit comunitatea evreiasca, am facut-o de atatea ori, pentru ca isi apara drepturile. Isi apara valorile, eroii, suferintele. Stiu sa o faca. Ar fi bine sa stim si noi. (...) Cum nu vorbesc nici despre crimele lui Sima, ale legionarilor, cu care nu sunt, Doamne fereste, de acord nici eu si nici vreun om zdravan la cap (...)

Nu suntem de acord cu minimalizarea Holocaustului, nu suntem de acord cu excesele, crimele abominabile facute de Miscarea Legionara".

Tot legat de negarea Holocaustului, jurnalista mai afirma in scrisoare ca e o "acuzatie abjecta", atasand o declaratie mai veche, afirmand totodata ca cei care o calomniaza vor raspunde in instanta pentru afirmatiile lor:

"Am fost acuzata, si aceasta e motivul pentru care calomniatorii mei, indiferent de functia publica pe care o detin, vor raspunde in fata instantei de judecata, de negarea sau punerea sub semnul intrebarii a Holocaustului. Desi o astfel de acuzatie abjecta nu ar trebui nici macar ascultata, cu atat mai putin luata in considerare, pentru apararea reputatiei mele in fata acestei infamii, lamuresc (tot cu citate din emisiuni anterioare nominalizarii mele ca membru in CA al TVR) pozitia mea exprimata public".

Aceasta declaratie poate fi ascultata, de asemenea, in inregistrarea de mai jos.

"In aceste conditii, pornind de la presupunerea ca Ambasada nu a avut ocazia sa efectueze o documentare temeinica pe tema interventiilor mele publice, si nici nu ar fi avut de ce sa o faca, fac apel la Excelenta Voastra pentru a exprima un punct de vedere actualizat, dupa vizionarea inregistrarilor pe care le trimit", se mai arata in scrisoarea deschisa.

"Mi-e greu sa cred ca un om care spune 'nu contest Holocaustul si niciun om zdravan la cap nu cred ca o face' poate fi acuzat, altfel decat printr-o manipulare, de negarea suferintelor evreilor in ce de-al Doilea Razboi Mondial. Mi-e greu sa accept ca unui om care declara in repetate randuri 'nu sunt legionar' i se poate aduce acuzatia ca isi declara apartenenta la Miscarea legionara.

Si mi-e absolut imposibil sa admit ca, dupa publicarea de catre mine a acestui material video extrem de relevant, un om de buna credinta isi poate mentine acuzatiile la adresa mea", incheie jurnalista Oana Stanciulescu, numita in urma cu cateva zile in functia de membru al Consiliului de Administratie al TVR.

A.S.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Oana Stanciulescu reactie ambasada Israel, #Oana Stanciulescu negare Holocaust, #Oana Stanciulescu Miscarea Legionara, #Oana Stanciulescu CA TVR , #TVR