Oamenii Antena 3 au ajuns in Senat: Romania de astazi e condusa de sinecuristi si securisti

Joi, 10 Martie 2016, ora 13:13
9476 citiri
Oamenii Antena 3 au ajuns in Senat: Romania de astazi e condusa de sinecuristi si securisti
Foto: Antena 3

Reprezentantii Antena 3 s-au plans, joi, in Senat, in cadrul unei dezbateri privitoare la raportul dintre calitatea democratiei si libertatea presei, de abuzurile statului impotriva institutiilor de presa.

Mihai Gadea, CEO Antena 3, a adus in discutie controalele facute de ANAF la trustul de presa pe care il reprezinta si s-a intrebat cine i-a cerut lui Sorin Blejnar, "un individ profund corupt", sa le efectueze.

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

"Probabil nu suntem singurii care am trecut prin asa ceva. Probabil am considerat ca asta este societatea in care traim. Aceste lucruri trebuiesc investigate. Cine i-a cerut lui Sorin Blejnar, un individ profund corupt, cine i-a cerut sa faca aceste controale si aceasta forma de represiune si suprimare?

A venit apoi CNA, asupra caruia cred ca exista niste comisii parlamentare care ar trebui sa-si exercite atributiile de control. Cu totii am privit cum o doamna cerea inchiderea unui post de televiziune si toti retinem ca presedinta CNA a fost prinsa inventand plangeri, la adresa postului nostru. Noi a trebuit sa platim sume uriase. O forma de suprimare este cea de amendare", a sustinut Gadea.

In ce caz isi pierde Antena 3 licenta sau isi intrerupe emisia

La randul sau, Adrian Ursu a declarat ca Romania de astazi nu mai este condusa de oameni alesi, ci de sinecuristi si securisti. In opinia lui, insa, Senatul pare sa fie singura institutie care incearca sa isi redescopere menirea, sa redevina o institutie in slujba oamenilor care i-au votat.

"Parlamentului i s-a interzis sa isi exercite drepturile. E inadmisibil ca o comisie parlamentara sa cheme un sef de parchet, in Romania zilelor noastre se aplica sanctiuni jurnalistilor si oamenilor politici, daca fac diverse comentarii legate de justitie. Dar Justitia poate face orice. E nevoie de reechilibrarea acestor relatii. Senatul pare sa fie singura institutie care incearca sa isi redescopere menirea, sa redevina o institutie in slujba oamenilor care i-au votat. Romania de astazi nu mai este condusa de oameni alesi, ci de sinecuristi si securisti", crede Adrian Ursu.

Circ in Senat pe cazul Antena 3: Cristiana Anghel, data afara din plen

In deschiderea dezbaterii, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca decizia CCR prinvind interceptarile efectuate de SRI in cauze penale confirma ca drepturile si libertatile cetatenilor sunt incalcate si abuzate.

"Ma aflu, inca, sub impresia diferitelor comentarii pe care le-am vazut, ieri, in spatiul public, in legatura cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei de a interzice Serviciului Roman de Informatii sa faca interceptari care face, realmente, titlurile peste tot.

Pentru mine este un moment extrem de important, deoarece vine sa confirme ceea ce eu am sustinut, am avut curajul sa spun de o buna bucata de vreme, si anume ca drepturile si libertatile cetatenilor sunt incalcate, abuzate, exista grave derapaje democratice si astazi nu vedem decat un singur lucru: Curtea Constitutionala a Romaniei pune lucrurile - cel putin in aceasta privinta, deoarece cu aceasta decizie nu este rezolvata intreaga problema - intr-un fagas firesc si ne atrage atentia ca serviciile de informatii nu se pot substitui organelor de cercetare penala", a spus Tariceanu.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Antena 3 ANAF, #Mihai Gadea ANAF , #Antena 3