Nu orice Traian e Basescu - Antena3, acuzata ca s-a incurcat in interceptari, va fi data in judecata de RCS&RDS

Sambata, 20 Mai 2017, ora 11:08
11842 citiri
Nu orice Traian e Basescu - Antena3, acuzata ca s-a incurcat in interceptari, va fi data in judecata de RCS&RDS
Foto: captura video Antena3

In asteptarea sentintei definitive in dosarul de santaj in care Camelia si Dan Voiculescu au fost condamnati la inchisoare, Antena3 a lansat o campanie furibunda impotriva trustului RCS-RDS, al carei administrator a facut denuntul. Unul dintre atacuri a vizat familia lui Traian Basescu, dar el se dovedeste a fi neintemeiat.

Postul de televiziune a prezentat in ultimele zile mai multe interceptari telefonice obtinute pe surse, din care ar reiesi, potrivit afirmatiilor lui Mihai Gadea sau Radu Tudor, ca administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, ar fi facut diverse promisiuni chiar in sediul DNA, scopul urmarit fiind de a afecta activitatea trustului Intact.

In cadrul acestei campanii, a fost prezentata si o interceptare telefonica din care ar reiesi ca patronul RCS-RDS ar fi fost in stransa legatura cu Traian Basescu, dandu-se de inteles ca intreaga operatiune impotriva Antenei 3 ar fi fost pusa la cale.

"'Este vorba despre mogulul sistemului, Zoltan Teszari, cel care patroneaza RCS&RDS', a inceput Mihai Gadea seara dezvaluirilor", care, potrivit acestuia, ar fi fost "vizitat de 'nea Traian si Raducu' - nume ce duc cu gandul la Traian Basescu si ginerele acestuia, Radu Pricop - care au stat la el 'pana seara", relateaza Antena3.

Mai mult, "vizita" ar fi avut loc "pe 20 aprilie 2013, la numai o zi dupa denuntul facut de Ioan Bendei impotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director general Antena TV Group", precizeaza Antena3.

De asemenea, "potrivit informatiilor Antena 3, in ziua in care Traian Basescu (pe atunci presedinte) a fost acasa la Zoltan Teszari, el nu a fost la Cotroceni", arata sursa citata, care mentioneaza ca in interceptarea telefonica apare si "Nuti".

Realizatorul a mai reamintit ca Elena Udrea este cunoscuta in spatiul public ca Nuti.

In replica, Traian Basescu a declarat ca nu in cunoaste pe Zoltan Teszari si nici nu a fost cu ginerele sau la Oradea.

"Nu am vorbit cu Zoltan Teszari, nici nu stiu cum arata. Nu-l cunosc. Poate la vreo receptie ne-am intalnit. (...) Va asigur ca n-am fost niciodata cu Radu Pricop la Oradea, nu-mi aduc aminte sa-l fi intalnit vreodata pe Zoltan Teszari, nici nu stiu cum arata (...) Eu stiu despre ce 'nea Traian vorbeste nenea asta din film...", a declarat Traian Basescu la Romania TV.

Cine erau Traian si Raducu din interceptari si cum se alege Antena3 cu un proces de calomnie

De asemenea, conducerea RCS&RDS a transmis comunicate de presa in care precizeaza ca numele invocate in interceptari apartin altor persoane decat cele despre care s-a speculat la Antena3.

"1. Pe domnul presedinte Traian Basescu nu l-am cunoscut niciodata, nu l-am intalnit, n-am participat la nicio intalnire, publica sau privata, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa sa fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunostinte.

2. Intrucat din conversatia mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume si asociate eronat, precizez ca vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 si despre fiul acestuia - Sirian Radu (Raducu). Consider ca aceste conversatii au fost prezentate in spatiul public in mod trunchiat, schimbandu-li-se contextul real. In acest fel, opinia publica a fost indusa in eroare", se arata in comunicatul remis presei de Zoltan Teszari.

De asemenea, compania RCS & RDS denunta "campania de denigrare initiata de Intact Media Group" si anunta ca se va adresa instantei de judecata.

"Noua campanie de denigrare initiata de Antena 3, Antena 1 si de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia impotriva RCS & RDS si impotriva unora dintre actionarii si managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel incat ne vom adresa justitiei pentru a ne proteja drepturile si interesele legitime.

Canalele media ale Trustului Intact continua practica de manipulare a opiniei publice cu incalcarea normele legale in scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentand publicului in mod tendentios, cu rea-credinta informatii si stiri false. (...) Consideram ca timpul va demonstra caracterul nelegal, profund calomnios si interesat al celor care au orchestrat toata aceasta campanie concertata de denigrare", se arata in comunicatul de presa.

In urma cu un an, in dosarul "Santajul", Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Alexandrescu, fost director al Antena Group, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare. De asemenea, fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, iar fiica sa, Camelia Voiculescu, a primit doi ani de inchisoare cu suspendare. Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate.

Decizia a fost contestata la instanta suprema, care urmeaza sa dea sentinta definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#interceptari Traian Raducu Teszari Antena, #dosar santaj Alexandrescu Bendei , #Antena 3