Noua cearta PNL-PSD, acum pe conducerea radioului public - liberalii se plang la CCR

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 19:21
1878 citiri
Noua cearta PNL-PSD, acum pe conducerea radioului public - liberalii se plang la CCR

Parlamentarii liberali acuza PSD ca incalca legea prin modul in care a decis sa imparta posturile din Consiliul de Administratie al Radiodifuziunii si vor depune o contestatie pe aceasta tema la Curtea Constitutionala (CCR) daca modificarile vor fi aprobate.

"Acest lucru il vom contesta la CCR. Colegii deputati din Comisia juridica au inceput de astazi sa lucreze la aceasta contestatie. Noi vom astepta ca miercuri sa se adopte decizia si imediat vom depune aceasta sesizare la Curtea Constitutionala. In legea de organizare a TVR si Radiodifuziunii se specifica foarte clar in art.19 ca grupurile parlamentare reunite din cele doua Camere inainteaza propuneri pentru opt locuri potrivit configuratiei politice si ponderii in Parlament", a declarat miercuri liderul deputatilor liberali, George Scutaru, la o conferinta de presa comuna cu deputatul PDL Tinel Gheorghe.

Un membru CNA acuza: Institutia a devenit toxica. Se fac presiuni politice Interviu

Scutaru a mentionat ca exista un precedent, o contestatie admisa de CCR bazata pe o sesizare a grupului PDL.

Liberalul a mai acuzat PSD ca "vrea sa puna mana" pe Curtea de Conturi, "pentru ca baronii PSD, oameni precum Mazare, Oprisan, precum cei care sunt anchetati de catre DNA, sa aiba liniste din partea Curtii de Conturi".

"Alta ratiune decat de a asigura linistea baronilor locali pentru a-i scapa de controalele Curtii de Conturi nu vad si este un lucru grav si cred ca Nicolae Vacaroiu, ca presedinte al Curtii de Conturi, ar trebui sa dea un semnal public, sa se disocieze de asemenea maniera de impartire a posturilor la Curtea de Conturi, ca trebuie sa existe un echilibru intre putere si opozitie".

Plenul reunit al celor doua Camere discuta saptamana viitoare numirea a sase consilieri in aceasta institutie.

Tinel Gheorghe: PSD politizeaza Curtea de Conturi

In context, deputatul PDL Tinel Gheorghe a spus ca la Curtea de Conturi, acolo unde Opozitia nu a primit niciun post din cele sase vacantate, UDMR, prin noua redistribuire, primeste trei dintre cele 19 posturi de consilieri, UNPR - doua, iar 60% dintre posturi le va avea PSD.

"Este clar ca PSD si Nicolae Vacaroiu nu vor face altceva decat sa albeasca, in perioada urmatoare, tot ceea ce inseamna bani publici pe care Guvernul Victor Ponta ii va aloca in teritoriu. Acesta este cel mai mare pericol al politizarii excesive pe care PSD o face in momentul de fata la Curtea de Conturi", a afirmat Tinel Gheorghe.

Parlamentul a votat: TVR are o noua conducere

Miercuri, la Palatul Parlamentului, au avut negocieri pentru completarea posturilor vacantate in consiliile de administratie ale Radiodifuziunii Romane, Bancii Nationale, Curtii de Conturi si Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni martea viitoare, incepand cu ora 16:00, pentru a numi presedintele Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si un nou Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).

Comisiile de specialitate se vor reuni marti, la ora 10:00, pentru a analiza propunerile ce vor fi avansate de catre grupurile parlamentare.

Tot marti, pe ordinea de zi a plenului reunit al Parlamentului se vor mai afla numirea unui nou membru al Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, a Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, precum si a sase consilieri la Curtea de Conturi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#liberali CCR PSD SRTv, #posturi Consiliu Administratie TVR, #contestatie CCR posturi SRTv , #TVR