Nou regulament la CNA adoptat in absenta Laurei Georgescu: Au lasat-o fara putere

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 22:40
4584 citiri
Nou regulament la CNA adoptat in absenta Laurei Georgescu: Au lasat-o fara putere

Noul Regulament de Organizare si Functionare (ROF) al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a fost adoptat joi, cu majoritate de voturi, una dintre modificari fiind aceea ca toate directiile, mai putin cea de audit, figureaza in subordinea Consiliului si nu a presedintelui, ca pana acum.

Noul ROF al CNA a fost adoptat cu opt voturi "pentru", exprimate de Viorel Buda, vicepresedintele Consiliului, si membrii Monica Gubernat, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu si Cristina Trepcea, in timp ce Christian Mititelu a votat "impotriva".

Presedintele CNA, Laura Georgescu, nu a fost prezenta la sedinta.

Ce-ai voie sa faci la TV in campanie electorala - decizie CNA

Aceiasi membri ai CNA au votat ca ROF sa intre in vigoare vineri, in timp ce Christian Mititelu a votat "impotriva".

Potrivit unor modificari adoptate la sedintele anterioare in care a fost discutat proiectul de ROF, sedintele publice ale CNA vor fi conduse de fiecare membru al Consiliului, in ordine alfabetica, nu doar de presedinte, iar strategiile administrative ale Consiliului vor fi stabilite, in fiecare luna, de un Colegiu Director, format din membrii CNA, directorii si sefii de servicii din aceasta institutie.

Membrul CNA Valentin Jucan a declarat jurnalistilor prezenti la sedinta ca, prin adoptarea noului ROF, presedintele CNA, Laura Georgescu, "nu mai are putere".

El a mai spus ca nu s-a intentionat elaborarea unui ROF "impotriva unui om", ci a unui regulament "mult mai transparent, pentru institutie".

Jucan a precizat, totodata, ca presedintele CNA nu poate sa nu semneze noul ROF decat daca il ataca in contencios administrativ.

Potrivit noului ROF, Consiliul se intruneste in sedinte publice de doua ori pe saptamana sau de cate ori este necesar. Sedintele Consiliului sunt convocate si conduse de cate un membru al Consiliului, prin rotatie, in ordine alfabetica, numit presedinte de sedinta. Membrul Consiliului care absenteaza sau renunta la exercitarea acestei atributiuni va fi inlocuit de membrul urmator, in ordine alfabetica.

Potrivit ROF-ului aflat in prezent in vigoare, sedintele CNA erau conduse de presedinte sau vicepresedinte, iar, prin delegare, de oricare dintre membrii Consiliului.

De asemenea, a fost adoptat un articol potrivit caruia Consiliul National al Audiovizualului este "un organism colegial", iar atributiile CNA sunt stabilite de Legea audiovizualului.

Consiliul isi stabileste, in functie de tematica, reprezentatul in relatiile cu Parlamentul, Presedintia Romaniei, Guvernul Romaniei, persoanele juridice din domeniul radiodifuziunii si din cel al televiziunii, alte autoritati publice si persoanele fizice si juridice, precum si in relatiile internationale, prevede un alt articol.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#nou regulament functionare CNA, #nou regulament CNA , #CNA
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Bravo baieti ! Ati eliminat DESPOTISMUL din CNA,Sincere felicitari !