O altă televiziune amendată de CNA pentru derapaje anti-vacciniste. "Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare"

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 14:503246 citiri
O altă televiziune amendată de CNA pentru derapaje anti-vacciniste. "Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare"
Propunerea a fost aprobată în unanimitate de mebrii CNA FOTO Facebook/ CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat miercuri, 17 noiembrie, postul Naşul TV cu o amendă de 10.000 de lei din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale prin prezentarea unor afirmaţii împotriva vaccinării anti-COVID fără a ţine cont de asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii şi de necesitatea informării corecte.

Propunerea, aprobată în unanimitate, a fost făcută de Mircea Toma, membru CNA, care a reproşat încălcarea art. 64 din Codul audiovizualului în cadrul ediţiei din 19 octombrie a emisiunii "Să vorbim despre tine".

"Aici este o demonstraţie în care "Naşul" încearcă să argumenteze inutilitatea vaccinării pe un traseu logic de dânsul cunoscut. Mă îngrijorează că domnia sa pare să creadă ceea ce spune. Ori sunt nişte derapaje logice foarte flagrante, dincolo de informarea propriu-zisă. Argumentele folosite pe parcurs se pot constitui ca argumentaţie pentru noi pentru a invoca articolul 64, - (1) a şi b. (...) Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare. (...) Am să propun 10.000", a spus Mircea Toma.

Articolul 64 - (1) din Codul audiovizualului stipulează că "în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News