NASA isi lanseaza propriul post TV in sistem UltraHD

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 21:09
2830 citiri
NASA isi lanseaza propriul post TV in sistem UltraHD
Foto: NASA

Agentia spatiala americana s-a asociat cu compania Harmonic pentru a lansa NASA TV UHD, primul post de televiziune non-comercial in sistem UltraHD (UHD sau 4K) din America de Nord.

AMC-18, un satelit de telecomunicatii geostationar, operat de compania SES Americon, va distribui noul post de televiziune. Parteneriatul reprezinta o consecinta a Space Act Agreement, un contract de colaborare semnat de compania Harmonic cu Marshall Space Flight Center, un centru operat de NASA in orasul Huntsville din statul american Alabama.

Folosind un sistem de transmisie video integral UHD, furnizat de Harmonic, NASA Television va avea capacitatea de a difuza un continut video liniar in sistemul 2160p60, oferind telespectatorilor posibilitatea de a viziona diverse transmisiuni ale sale pe o gama larga de televizoare si dispozitive conectate la internet.

Noul canal UHD va fi lansat pe 1 noiembrie, in urma unor teste preliminare.

Dispunand de o rezolutie de 8 megapixeli in sistem UHD, noul post de televiziune va oferi telespectatorilor sansa de a admira imagini spectaculoase, care evidentiaza frumusetea si grandoarea spatiului.

Materialele video difuzate de NASA TV UHD vor avea la baza imagini si filmari video de inalta rezolutie de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) si din alte misiuni ale NASA, dar si inregistrari remasterizate ale unor misiuni istorice.

Harmonic se afla in prezent in negocieri cu mai multi operatori de televiziune cu scopul de a include NASA TV UHD in ofertele furnizorilor de televiziune prin satelit, prin cablu si prin fibra optica. Canalul va fi difuzat si pe internet, insa utilizatorii vor avea nevoie de o viteza de cel putin 13 MBps pentru a se bucura de aceasta experienta UHD.

SES Armonic a dezvoltat primul ecosistem Ultra HD capabil sa ofere furnizorilor de televiziune prin cablu continuturi liniare, live, de materiale difuzate in sistem Ultra HD.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#NASA televiziune HD, #NASA Tv UltraHD , #televiziune