Moscova este la cutite cu CNN International. Ce acuzatii i se aduc postului de televiziune

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 17:31 4291 citiri
Foto: Facebook/CNN International

Rusia a acuzat, vineri, postul de televiziune american CNN International ca a incalcat legea ruseasca privind mass-media, iar reprezentantii CNN au fost convocati la Roskomnadzor pentru a raspunde acuzatiei.

Intr-un comunicat emis vineri de Autoritatea de reglementare a comunicatiilor din Rusia, Roskomnadzor, CNN International a fost acuzat ca a incalcat termenii licentei sale de difuzare, relateaza Reuters si CNN.

La inceputul acestei luni, RT, reteaua de televiziune finantata de Guvernul rus, a precizat ca o companie ruseasca ce furnizeaza servicii pentru RT America a primit o notificare din partea Departamentului de Justitie din SUA, prin care compania trebuie sa se inregistreze in temeiul legii privind inregistrarea companiilor straine ce desfasoara activitati in SUA. Aceasta lege are rolul de a impiedica propaganda straina sa aiba acces la publicul american, insa, in mod traditional, ea nu vizeaza institutiile de media.

Cu cateva ore inaintea anuntului Roskomnadzor, Maria Zakharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, a avertizat ca Rusia va lua contramasuri, daca autoritatile americane vor actiona impotriva canalelor media rusesti din SUA, precum RT sau Sputnik.

"Rusia este dedicata tuturor standardelor si normelor internationale privind libertatea de exprimare si a demonstrat asta in mai multe ocazii. Cand se ajunge la o disputa fara reguli, atunci cand legea este rasucita si transformata intr-un instrument de distrugere a unei companii de televiziune, fiecare pas impotriva unui post rusesc va fi intampinat cu un raspuns corespunzator", a afirmat purtatorul Ministerului de Externe de la Moscova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News