Mircea Radu: Politicienii pot incerca si cu Iisus Hristos presedinte director general al TVR

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 14:54
2766 citiri
Mircea Radu: Politicienii pot incerca si cu Iisus Hristos presedinte director general al TVR
Foto: Mircea Radu/Arhiva personala

Consiliul de Administratie al TVR, inclusiv presedintele-director Stelian Tanase, a fost demis miercuri de Parlament. Insa asta nu inseamna ca incepe o epoca de aur a TVR, in opinia lui Mircea Radu.

Stelian Tanase, demis de Parlament de la conducerea TVR. UPDATE: Dragnea vrea sa schimbe legea

Omul de televiziune, care recent a anuntat ca renunta la pupitrul stirilor pentru o emisiune de infotainment, atrage atentia ca "Ramane datoria de peste 150 de milioane de euro - and still counting (si numaratoarea continua - n. red.)... ".

Mircea Radu, detalii despre noua sa emisiune: Singura sansa de a misca acul audientei e sa facem altceva decat sezatori Interviu

In plus, in opinia sa, "Politicienii care vorbesc zilele astea despre TVR ascund sau ocolesc esenta. Din rea-vointa, nepricepere sau lipsa de curaj. Nimeni nu arata cauza din care TVR a ajuns in aceasta situatie umilitoare.

Am mai spus-o si o repet: problema de la care pleaca aproape toate relele se numeste Legea 41/1994, de functionare si organizare a Societatii Romane de Televiziune. O lege a secolului trecut. O lege pentru situatii, societati, oameni fara legatura cu realitatea", scrie Mircea Radu pe Facebook.

Mircea Radu explica si de ce, dupa parerea sa, nu se modifica aceasta lege: "Pentru ca unii (dar si ceilalti, prin alternanta) au interes sa ramana legea asa cum e. In mintea lor, interesul se numeste VOT si se reduce la acea duminica in care mergem cu totii la urne - ma abtin cat pot la ideea asta, desi as rade copios... Sa socotesti TVR-ul de azi drept putere mediatica sau vehicul electoral arata fie ca nu cunosti audienta rahitica pe care TVR o face, fie ca nu esti atent la mai nimic din ce se intampla in jur".

Continuandu-si rationamentul, omul de televiziune, angajat al TVR, atrage atentia asupra mai multor aspecte: "TVR a ajuns in situatia sa nu conteze - tinerii si populatia activa au treaba cu social media, se uita mai rar spre deloc la televizor si atunci cand o fac stau pe filme si divertisment. Batranii da, se uita, dar cati sunt influentati de televiziuni in general, de TVR in special, sa voteze pe cine trebuie si cati pun stampila unde le-a spus Triada PPD (Primarul - Preotul - Directorul scolii)? ... ".

"Despre ce tun mediatic care poate fi exploatat electoral vorbim noi aici?"

De neglijat nu e nici perceptia TVR in constiinta publica. Ajungand la acest capitol, Mircea Radu povesteste o intamplare traita pe propria piele: "M-am urcat intr-un taxi si i-am zis soferului sa ma duca la televiziune. Mi s-a raspuns: 'La ProTv sau la Antena?'... Deci, despre ce tun mediatic care poate fi exploatat electoral vorbim noi aici?".

Mircea Radu e de parere ca TVR poate redeveni ce a fost, dar asta presupune un proces indelungat si o conducere din care sa faca parte "oameni dedicati si experimentati care stiu cum se face performanta, nu de plimba-hartii cum se intampla acum".

"TVR poate conta din nou doar modificand Legea de functionare. Altfel, politicienii pot incerca si cu Iisus Hristos Presedinte Director General ca tot nu s-ar indrepta nimic. Poate ca singurul castig ar fi ca i-ar invata pe membrii Consiliului de Administratie sa mearga pe apa... Dar si castigul asta ar fi tot al lor si deloc al nostru, al telespectatorilor", isi incheie Mircea Radu postarea.

Parlamentarii s-au reunit miercuri dimineata, in sedinta plenului reunit, pentru a discuta Raportul de activitate al TVR, care ulterior a fost respins cu 222 de voturi. Potrivit televiziunilor de stiri, 105 parlamentari au votat in favoarea raportului.

Prezent la dezbaterea din Parlament, Stelian Tanase a declarat ca "situatia televiziunii nu mai este la indemana managerilor televiziunii. Situatia este atat de grava, lucru pe care in mai multe rapoarte catre Guvern si Parlament am facut vorbire, incat nu se poate rezolva printr-un sir de masuri, nu exista o singura masura care sa salveze televiziunea, pe care trebuie un Guvern sa si le asume".

Irina Radu, presedintele director general interimar al TVR, a declarat miercuri ca obiectivele sale imediate sunt "schimbarea legii, in perioada imediat urmatoare sa ne asiguram ca toti colegii isi vor lua salariile si telespectatorii vot avea ce sa vada la televizor".

Cine este si ce planuri are noua sefa a TVR

Noua sefa a TVR a precizat ca pe ea, ca director de programe, nu o "satisfac" emisiunile din acest moment si isi doreste ca televiziunea sa devina "ce asteapta in acets moment lumea de la noi".

A.S.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Mircea Radu schimbare conducere TVR, #Mircea Radu noua conducere TVR, #Mircea Radu probleme TVR, #Mircea Radu rating TVR , #TVR