Mircea Badea a pierdut definitiv procesul cu Horia Georgescu: Ce il obliga instanta

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 10:25
7945 citiri
Mircea Badea a pierdut definitiv procesul cu Horia Georgescu: Ce il obliga instanta
Foto: lemnucs.com

Mircea Badea a pierdut procesul intentat de Horia Georgescu dupa ce fostul sef al ANI a fost jignit si defaimat in cadrul emisiunii "In gura presei". Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

Horia Georgescu s-a adresat instantei pentru ca Mircea Badea a folosit numeroase expresii defaimatoare si jignitoare la adresa lui. In cererea de chemare in judecata, fostul sef al ANI a reclamat atingeri aduse drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata, si a cerut daune in cuantum de 40.000 de euro de la Mircea Badea si SC Antena 3, informeaza Digi24.

"Instanta retine ca, prin activitatea sa mediatica, paratul Mircea Badea a depasit sfera caracterului informativ care prezinta interes pentru opinia publica, aducand grave atingeri demnitatii unei persoane, stirbind drepturile constitutionale ale reclamantului astfel cum acestea sunt garantate de art.30 alin. 6 din Constitutia Romaniei, precum si de art 1 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. In aceste imprejurari, instanta constata ca exista o fapta ilicita ca urmare a expresiilor adresate de paratul Mircea Badea", se arata, printre altele, in decizia instantei.

Procesul a fost deschis la Judecatoria sectorului 1, iar in decembrie 2013 judecatorii i-au dat dreptate lui Horia Georgescu. Totodata, ei au hotarat ca fostul sef al ANI trebuie sa primeasca despagubiri in valoare de 5.000 de euro si ca decizia trebuie sa fie prezentata in cadrul emisiunii "In gura presei".

La apel, Tribunalul Bucuresti a redus suma la 2.000 de euro, dar a mentinut decizia ca sentinta sa fie citita la televizor. Hotararea a fost atacata cu recurs, dar Curtea de Apel Bucuresti a respins recursurile, ramanand astfel valabila decizia Tribunalului Bucuresti.

Decizia Curtii de Apel a fost data in 30 mai.

"Decizia e veche. Am vorbit demult despre ea. Acum au aflat-o astia si altii ca ei. P.S. Am mare incredere in justitia statului de drept", a comentat pe Facebook Mircea Badea, facand trimitere la o stire aparuta joi seara in presa.

Antena 3 a pierdut mai multe procese intentate de persoanele publice pe care le-a defaimat, cum este cazul procesului cu Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, in timp ce alte procese sunt pe rol din acelasi motiv, unul dintre ele fiind intentat de

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Mircea Badea proces Horia Georgescu, #Mircea Badea pierdut proces , #Antena 3