Mihai Gainusa, despre emisiunea pe care o va face la TVR1: O struto-camila. Ce ii lipseste postului public de TV Interviu

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 14:16
22738 citiri
Mihai Gainusa, despre emisiunea pe care o va face la TVR1: O struto-camila. Ce ii lipseste postului public de TV Interviu
Foto: TVR1

Vestea ca Mihai Gainusa, fost carcotas, va avea emisiune la TVR1 a surprins pe multa lume. Emisiunea se va numi "Stirile de maine" si va fi difuzata zilnic, de la orele 22.30. Insa ofera Romania indeajuns de multe subiecte pentru a justifica o emisiune zilnica?

Potrivit lui Mihai Gainusa, raspunsul e unul pozitiv, iar emisiunea va fi un fel de "struto-camila". Cui se adreseaza ea? Publicului care intelege un adevar spus in gluma, gluma care poate fi urmarita de intreaga familie, a declarat pentru Ziare.com omul de radio si TV.

Gainusa se va ocupa, in paralel, si de matinalul de la Radio Seven, nu insa si de proiectul anuntat in primavara, respectiv relansarea TV H.

Amintim ca CNA a aprobat, la sfarsitul lunii septembrie, modificarile de structura pentru televiziunile SRTv, astfel incat TVR 1 se indreapta mai mult spre o televiziune informativa.

TVR 1 a crescut ponderea productiei proprii de la 57 la 80,6% si pe cea a programelor de informare, de la 23,5 la 48%.

Din 17 octombrie incepeti jobul la TVR1, unde veti avea emisiunea "Stirile de maine". Ce fel de emisiune va fi? Informativa, parodie? Exista vreun tipar de emisiune in prezent cu care sa aiba ceva in comun, la noi sau la televiziunile din afara?

"Stirile de maine" reprezinta infotainment, adica o struto-camila, informatie altoita pe satira. Cele mai mari dure adevaruri se spun deseori razand. Sunt convins ca atunci cand Miorita s-a dus sa-l informeze pe ciobanul moldovan ca amicii i-au pregatit un breaking news la Stirile de la ora 5, biata oaie i-a zis ceva de genul: "hai sa-ti spun un banc cu trei ciobani!".

Probabil ca formatul seamana cu altele, dar este o emisiune de autor.

Emisiunea va fi de luni pana vineri. Cat dureaza? E Romania o tara in care sunt indeajuns de multe evenimente care sa "dea de lucru" unei astfel de emisiuni, zi de zi?

"Stirile de maine" dureaza 30 de minute si nu se ocupa doar de Romania. Nici n-ar avea cum, atat timp cat presedintele isi umple saptamanal pasaportul cu vize.

De ce TVR1? Avea nevoie postul public de o astfel de emisiune?

Nu stiu. Aveau nevoie telespectatorii de cate doua emisiuni de talente muzicale la doua televiziuni diferite? Sau de nu-stiu-cate show-uri culinare la toate televiziunile posibile? S-ar putea ca "Stirile de maine" sa fie ca apa sfintita: daca nu fac minuni, macar racoresc.

Mai vine TVR1 si cu alte noutati?

Din cate am inteles, posturile publice se restructureaza, iar TVR1 devine mult mai actual. Ma bucura ca pot da o mana de ajutor.

La ce fel de public vrea TVR1 sa ajunga prin aceasta emisiune? Cui se adreseaza ea?

De-a lungul celor 14 ani de televiziune in fata camerei am avut un public dintr-o paleta foarte larga, atat ca varsta, cat si ca studii sau ocupatii. Multi dintre telespectatorii mei se ocupa acum cu achizitionarea hainelor groase pentru iarna care urmeaza in Canada.

Cred ca emisiunea se va adresa publicului care intelege un adevar spus in gluma. O gluma care poate fi urmarita de intreaga familie. Deci nu trimiteti copiii la culcare, promit sa vorbesc decent! Cu subinteles, dar decent.

Ce credeti ca inca lipseste postului national in acest moment? La ce capitol mai are de lucrat?

In principal la imagine. Si nu ma refer la HD, ci la reflexia din mintea publicului. Sa stiti ca la TVR am dat peste profesionisti adevarati, oameni care ar putea performa oricand intr-o televiziune privata.

Personal, va uitati la TVR1? La ce emisiune?

Urmaresc unele din emisiunile de aici: "Garantat 100%", "Profesionistii" sau "Politica si delicateturi". De altfel, chiar am fost invitatul lui Dinescu in bucatarie. Eu m-am ocupat cu turnatul in pahare.

Veti continua in paralel cu matinalul de la Radio Seven?

Sigur. Imi place foarte mult sa vorbesc cu ascultatorii in timp real. Iar la Seven ma pun la punct si cu muzica intr-adevar valoroasa.

In luna aprilie a acestui an ati anuntat ca urma sa puneti umarul la relansarea TV H, care urma sa emita intr-o noua formula "din toamna". Proiectul a demarat, cand are loc relansarea? Mai sunteti implicat, va vom vedea in late-night show-ul despre care vorbeati atunci?

Singura emisiune TV pe care o voi realiza si prezenta in aceasta toamna se numeste "Stirile de maine" si se difuzeaza la TVR1 de luni pana vineri, de la 22.30.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Mihai Gainusa emisiune TVR1, #Mihai Gainusa stirile de maine, #Mihai Gainusa televiziune, #Mihai Gainusa radio Seven, #Mihai Gainusa TVR , #TVR